De romige ricotta, samen met de zoete bosbessen en de kruidige walnoot-gembersuiker, zorgt voor een geweldige smaakervaring!

De romige ricotta, samen met de zoete bosbessen en de kruidige walnoot-gembersuiker, zorgt voor een geweldige smaakervaring!
Maud, Nina en Leonardo, van restaurant Toscanini in Amsterdam, leren je hoe je deze semifreddo praliné zelf maakt.
Zo maak je een verrassend en gezonde pistachesemifreddo gemaakt met mandarijn uit het kookboek van de zussen Jansen & Jansen.
Proef de rijke smaken van deze amandel-koffiecake met romige botercrème, een traditioneel recept uit Istria van Paola Bacchia.
Zo maak je zelf heerlijke Maritozzi, Italiaanse broodjes met romige vulling en bestrooid met pistachenoten!
Italiaanse custard die bestaat uit slechts enkele eenvoudige ingrediënten: eierdooiers, suiker en Marsala-wijn.
IJshoorntjes zijn erg leuk om zelf te maken en ook nog eens heel lekker. Kijk wel uit voor je vingers, de hoorntjes zijn heet als je ze moet rollen.
Wat is er met mooi weer (en helemaal met een hittegolf) nou lekkerder dan een Italiaans ijsje? Laat staan een zelfgemaakt ijsje. Precies.
Dit is een altijd-goed-basisrecept voor yoghurtijs. Je maakt het makkelijk thuis met behulp van een ijsmachine, blender of ijsvormpjes.
Een hemels toetje van risotto met mascarpone, espresso en ijs. 'Risotto paradiso' van chef Sarah Puozzo.
Deze panna cotta met fontinakaas en rode druiven is net weer even wat anders. Recept van de zussen Jansen & Jansen.
Deze variant op de klassieke cannoli is lekker zoet. En nee, de ganache is helemaal niet moeilijk om te maken!
Knapperige crumble met zoete rozijnen en partjes peer, dit fruitdessert met chocola ga je beslist lekker vinden!
Voor alle chocoladeliefhebbers delen wij het recept voor Bicchierini con mousse di clementine al cioccolato.
Oeh, wat houden wij van oliebollen als deze: met een krokantje, een zoetje en iets wat exotische bittere sinaasappelsmaak. Napolitaanse struffoli!
Geniet van Venetiaanse traditie met Fritole alla veneziana, gefrituurde bollen, heerlijk op oudejaarsavond. Feestelijk, gebakken en afgemaakt met suiker.
Allerlei Siciliaanse kloosters zijn beroemd vanwege hun zoetigheden. Het leuke is dat je bijna niks in huis hoeft te hebben om dit dessert te maken.