Terug naar overzicht
Tagliolini met tonijn

Tagliolini met tonijn: snel en makkelijk klaar te maken

De combinatie van tonijn, frisse tomaten en heerlijke kruiden maakt dit gerecht eenvoudig, maar verrassend lekker. Binnen no-time staat deze tagliolini met tonijn op tafel, zonder dat je daarvoor boodschappen hoeft te doen.

Dit recept komt uit Big Mamma’s Cucina Popolare, het kookboek van de jonge, ambitieuze chefs achter de hippe Big Mamma-restaurants. Met hun liefde voor de Italiaanse keuken en de beste ingrediënten brengen ze de authentieke smaken van La Mamma naar steden als Parijs, Londen en Lyon. In dit boek bundelen ze hun favoriete recepten – een eerbetoon aan de pure en hartverwarmende Italiaanse keuken.

In onze shop kun je nog meer mooie kookboeken vinden.
Tagliolini met tonijn

Tagliolini met tonijn

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 à 120 gr tonijnsteaks vers of 450 g tonijn uit blik (let op het MSC-keurmerk)
  • 120 ml olijfolie extra vergine
  • 4 teentjes knoflook ongepeld
  • 15 takjes tijm
  • 500 gr verse of gedroogde tagliolini (of tagliatelle)
  • 4 takjes dille gehakt
  • 2 el kappertjes op zuur
  • zout

Voor de saus

  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 5 ansjovisfilets op olie, uitgelekt
  • 25 datterini of cherrypruimtomaten gehalveerd
  • 5 el tomatensaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 60 graden. Leg de tonijnsteaks in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Leg de knoflooktenen en takjes tijm op en tussen de steaks. Bak de tonijnsteaks 1 uur en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Sla deze stap over als je tonijn uit blik gebruikt.
  • Bereid intussen de saus. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Bak de knoflook en ansjovisfilets tot de ansjovis smelt.
  • Voeg de tomaten toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg de tomatensaus toe. Laat de saus 10 minuten koken op laag vuur. Kook ondertussen de tagliolini in gezouten water in een grote pan.
  • Giet de pasta af als hij nog al dente is – bij verse pasta 2 minuten en bij gedroogde pasta 3 minuten korter dan de aangegeven tijd op de verpakking – en laat de pasta in de saus glijden.
  • Breek de tonijn in stukken en roer hem met de dille en de kappertjes door de saus. Meng de saus met de pasta. Laat ongeveer 2 minuten inkoken, schep de pasta op een schaal en serveer de heerlijke pasta met tonijn direct.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Deze pasta met tonijn en pistache is ook een aanrader! Een simpele spaghetti met tonijn of linguine met pistachepesto van chef Gennaro Contaldo.

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.