Tagliolini met tonijn: snel en makkelijk klaar te maken
Als je geen tijd hebt om boodschappen te doen, is deze pasta een snel en makkelijk gerecht om te maken voor een tv-avond. Deze tagliolini al tonno tover je namelijk zo op tafel.
Dit recept komt uit: Big Mamma’s Cucina Popolare
Dagelijks de leukste tips en het laatste nieuws uit Italië? Volg De Smaak op Facebook!
BEKIJK OOK:
Details
- Servings: 4
Ingredients
- 4 verse tonijnsteaks à 120 g of 450 g tonijn uit blik (let op het MSC-keurmerk)
- 120 ml extra vierge olijfolie
- 4 tenen knoflook, ongepeld
- 15 takjes tijm
- 500 g verse of gedroogde tagliolini (of tagliatelle)
- 4 takjes dille, gehakt
- 2 el kappertjes op zuur
- Zout
- voor de saus:
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, geperst
- 5 ansjovisfilets op olie, uitgelekt
- 25 datterini of cherrypruimtomaten, gehalveerd
- 5 el tomatensaus
Preparation
- 1Verwarm de oven voor tot 60 °C. Leg de tonijnsteaks in een ovenschaal en besprenkel ze met olijf-olie. Leg de knoflooktenen en takjes tijm op en tussen de steaks. Bak de tonijnsteaks 1 uur en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Sla deze stap over als je tonijn uit blik gebruikt.
- 2Bereid intussen de saus. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Bak de knoflook en ansjovisfilets tot de ansjovis smelt.
- 3Voeg de tomaten toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg de tomatensaus toe. Laat de saus 10 minuten koken op laag vuur. Kook ondertussen de tagliolini in gezouten water in een grote pan.
- 4Giet de pasta af als hij nog al dente is – bij verse pasta 2 minuten en bij gedroogde pasta 3 minuten korter dan de aangegeven tijd op de verpakking – en laat de pasta in de saus glijden.
- 5Breek de tonijn in stukken en roer hem met de dille en de kappertjes door de saus. Meng de saus met de pasta. Laat ongeveer 2 minuten inkoken, schep de pasta op een schaal en serveer hem direct.
- Author: Redactie
- Posted: december 2, 2020