Pien beschrijft in haar boek
simpele, maar smakelijke recepten
die geïnspireerd zijn op de Italiaanse
keuken. Haar liefde voor Italiaanse
gerechten is al op jonge leeftijd
ontstaan.
Wat volgens haar
de Italiaanse keuken zo geliefd maakt? Met weinig, maar mooie en smaakvolle ingrediënten en zonder al te veel
kooktalent in een handomdraai iets lekkers op tafel kunnen zetten. Pien struint het liefst menukaarten af van Italiaanse restaurants op zoek naar
inspiratie. Uit haar boek hebben we dit heerlijke recept voor mafaldine met pistachepesto gekozen. Een fris pastagerecht met pistachepesto, courgette, ricotta en tuinerwten.
Mafaldine met pistachepesto
Voorbereidingstijd: 20 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 30 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
150grpistachenoten
5teentjes knoflook
25grbasilicumvers
50grpecorinogeraspt, plus wat extra ter garnering
2citroenenrasp van 1 citroen sap van 2 citroenen
olijfolie extra vergine
400grmafaldine (of een gelijksoortige pasta, zoals tagliatelle of pappardelle)
1sjalot
2courgettes middelgroot
150grtuinerwtendiepvries
1elricotta
peper en zout
Instructies
Rooster de pistachenoten in een droge pan. Haal twee derde van de pistachenoten uit de pan voor de pesto en hak het andere deel alvast fijn als topping voor later
Meng voor de pistachepesto 3 teentjes knoflook, de hele pistachenoten, basilicum, pecorino en de helft van het citroensap. Gebruik hier een vijzel of een (staaf)mixer voor.
Voeg steeds wat olijfolie toe totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Bewaar een kopje pastawater voor later.
Snijd de overgebleven teentjes knoflook en de sjalot fijn en de courgette in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de courgette, knoflook en sjalot toe. Bak aan tot de courgette goudbruin is. Voeg vervolgens de erwtjes toe, samen met de citroenrasp en de rest van het citroensap.
Verwarm tot de erwtjes warm zijn. Voeg de pesto en pasta toe aan de groenten. Roer goed door en voeg wat pastawater toe. Roer vervolgens de ricotta erdoor om het romiger te maken.
Verdeel de pasta over vier borden. Top af met een flinke draai peper, de fijngehakte pistachenoten en extra pecorino.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen