Bij een
feestmaal mag een lekkere
dolce niet ontbreken. Met dit
recept van Donna
Hay bak je gemakkelijk deze taart met citroenglazuur uit haar nieuwste kookboek Even more Basics to Brilliance.
Een geweldig – niet al te moeilijk – bakrecept voor taart met glanzende glazuur van citroen. Perfect voor de feestdagen!
Bestel het nieuwe kookboek Even more Basics to Brilliance eenvoudig in onze webshop.
Taart met citroenglazuur
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 1 uuruur
Totale tijd: 1 uuruur15 minutenminuten
Porties: 10personen
Ingrediënten
180mlkoolzaad- of andere plantaardige olie
3eieren
1elcitroenschilgeraspt
60mlcitroensap
250grdikke yoghurt
375grbloem
3tlbakpoeder
330grfijne kristalsuiker
Citroenglazuur:
180grkristalsuiker
60mlcitroensap
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een tulbandvorm in met een inhoud van 2,5 l.
Klop in een kom de olie, eieren, citroenschil, het citroensap en de yoghurt door elkaar. Zeef boven een andere grote kom de bloem en het bakpoeder. Meng de suiker erdoor. Maak een kuiltje in het midden en schenk het eimengsel erin. Klop door elkaar.
Schenk het beslag in de ingevette bakvorm en bak 45-50 minuten, of tot een cocktailprikker er schoon uitkomt. Laat 10 minuten rusten, zet op zijn kop op een rooster en laat nog 10 minuten rusten.
Maak terwijl de tulband rust het citroenglazuur. Roer de suiker en het citroensap door elkaar. Trek de tulbandvorm er voorzichtig af.
Zet de tulband als die nog heet is op een taartplateau of platte schaal en schenk het citroenglazuur erover. Laat voor het opdienen 10 minuten uitharden.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen