Terug naar overzicht
Salade van radicchio

Supergezond: salade van radicchio roodlof venkel en pistache

De Nederlandse Meike Krüger reisde de hele wereld over, op zoek naar de lekkerste recepten en mooiste producten. Het resultaat? Het kookboek Een tafel vol dat uitpuilt van heerlijke gerechten uit onder andere Spanje, Georgië, Peru en Thailand, die je allemaal tegelijk op tafel zet. We delen haar lekkerste Italiaanse recepten.

Meike Krüger: ‘Ik maak bijna wekelijks een salade van radicchio en roodlof waarin ik steeds ander fruit, groenten of noten toevoeg, afhankelijk van het seizoen en wat ik in huis heb.’ We delen haar recept voor een salade van radicchio, roodlof, venkel en pistachenoten. Heel lekker én gezond.
Salade van radicchio

Salade van radicchio, roodlof en venkel

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kroppen radicchio de blaadjes losgescheurd over de lengte in repen
  • 2 venkels in flinterdunne plakjes
  • 1⁄2 gele courgette in dunne plakken
  • 1 watermeloenradijs of 6 radijsjes, in dunne plakken
  • 10 sable-druiven gehalveerd
  • 1,5 el olijfolie extra vergine
  • 1⁄2 citroen het sap
  • 30 gr pistachenoten grof gemalen in een vijzel
  • zout en peper

Instructies

  • Meng in een grote schaal met je handen de radicchio, roodlof, venkel, courgette, watermeloenradijs of radijs en de druiven met de olijfolie en het citroensap.
  • Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de pistachenoten.
4.34 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.