Supergezond: salade van radicchio roodlof venkel en pistache
De Nederlandse Meike Krüger reisde de hele wereld over, op zoek naar de lekkerste recepten en mooiste producten. Het resultaat? Het kookboek Een tafel vol dat uitpuilt van heerlijke gerechten uit onder andere Spanje, Georgië, Peru en Thailand, die je allemaal tegelijk op tafel zet. We delen haar lekkerste Italiaanse recepten.
Meike Krüger: ‘Ik maak bijna wekelijks een salade van radicchio en roodlof waarin ik steeds ander fruit, groenten of noten toevoeg, afhankelijk van het seizoen en wat ik in huis heb.’
We delen haar recept voor een salade van radicchio, roodlof, venkel en pistachenoten. Heel lekker én gezond.
Salade van radicchio, roodlof en venkel
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 5 minutenminuten
Totale tijd: 10 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
2kroppen radicchiode blaadjes losgescheurd over de lengte in repen
2venkelsin flinterdunne plakjes
1⁄2gele courgettein dunne plakken
1watermeloenradijs of 6 radijsjes, in dunne plakken
10sable-druivengehalveerd
1,5elolijfolieextra vergine
1⁄2citroenhet sap
30grpistachenotengrof gemalen in een vijzel
zout en peper
Instructies
Meng in een grote schaal met je handen de radicchio, roodlof, venkel, courgette, watermeloenradijs of radijs en de druiven met de olijfolie en het citroensap.
Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de pistachenoten.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen