Oeh, wat houden wij van oliebollen als deze: met een krokantje, een zoetje en iets wat exotische bittere sinaasappelsmaak. De Napolitaanse struffoli is een van de bekendste typische kerstdesserts.
Een Italiaanse versie om het jaar in stijl mee af te sluiten! Lekker met prosecco of Moscato d’Asti. Deze gefrituurde balletjes, besprenkeld met honing en versierd met sprinkles, zijn onmogelijk om te weerstaan. Ook kun je de honing en sprinkles vervangen door poedersuiker zoals wij dat in Nederland doen. Bellissimo Capodanno!
Benieuwd naar andere traditionele Italiaanse recepten? Kijk in onze shop voor mooie kookboeken.
Struffoli
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 2 uuruur20 minutenminuten
Totale tijd: 2 uuruur30 minutenminuten
Porties: 12personen
Ingrediënten
500grbloem
100grsuiker
70grboter in stukjes op kamertemperatuur
3eieren
3eidooiers
1sinaasappel rasp van de schil
Grand Marnier
pinda-olie (arachideolie)
Topping:
250grhoning
suiker
sprinkles
Instructies
Meng de bloem met de suiker, boter, eieren en eierdooiers, rasp van de sinaasappel, een snufje zout en een scheutje Grand Marnier.
Kneed het mengsel tot je een glad en soepel deeg hebt. Bedek het met huishoudfolie en laat het 2 uur rusten.
Kneed het deeg opnieuw, maak kleine porties tegelijk los en vorm kleine dunne broden. Snij ze in kleine dumplings. Maak balletjes in je handen en bak ze vervolgens in hete olie, een paar tegelijk, tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verhit de honing in een grote pan en dompel, als deze vloeibaar is geworden, de struffoli erin. Meng ze zodat ze gelijkmatig bedekt zijn. Haal de struffoli uit de honing, leg ze op een serveerschaal en maak ze af met suiker en sprinkles.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen