Terug naar overzicht
Stracciatellacake recept

Heerlijk luchtige stracciatellacake

Veggie-auteurs Miki Duerinck en Kristin Leybaert hebben diverse kookboeken op hun naam staan en duiken nu in de Italiaanse keuken. Dat levert een boek op vol herkenbare en toch verrassende recepten. Zoals deze heerlijk luchtige stracciatella cake.

Dankzij de Italiaanse tipo 00-bloem met zijn fijne korrel wordt je gebak heerlijk luchtig. Je maakt er zelfrijzende bloem van door er wat bakpoeder door te vermengen. De sinaasappelschilletjes in het beslag geven een mediterraan accent.
Stracciatellacake recept

Stracciatellacake bakken

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 200 gr bloem tipo 00
  • 2 tl bakpoederrasp
  • 1/2 sinaasappel, 't rasp
  • 200 gr rietsuiker
  • 200 gr ricotta
  • 2 el amandelmelk (of andere melk)
  • 2 el olijfolie
  • 2 eieren
  • 60 gr chocoladedruppels

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C°. Roer het bakpoeder door de bloem en zeef de bloem. Rasp de schil van de sinaasappel.
  • Vermeng de suiker, de ricotta, de sinaasappelzeste, de melk en de olijfolie. Kluts de eieren door het beslag en roer er 40 gr chocoladedruppels door.
  • Roer de bloem door het beslag. Giet het beslag in een ingevette springvorm en strooi de rest van de chocoladedruppels erover. Bak de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Tip! Deze cake is erg lekker met mascarponeroom: 150 g mascarpone • 2 eetlepels sojaroom • 2 eetlepels poedersuiker
    Vermeng de mascarpone met de sojaroom en de poedersuiker.
4 van 6 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.