Terug naar overzicht
Spaghetti met knoflookkruimels

Spaghetti met knoflookkruimels, ansjovis en wilde venkel

Het zonovergoten Italië van Letitia Clark is puur genieten. In haar nieuwe boek, Wilde vijg & venkel, voert ze je mee naar Sardinië, haar thuis van de afgelopen jaren.

Spaghetti met krokante knoflookkruimels, ansjovis en wilde venkel. Een smaakvol Italiaans gerecht met in olijfolie gebakken knoflook en broodkruim. Heb je oud brood over? Gooi het nooit weg! Oudbakken brood is vaak de basis van veel klassieke Italiaanse gerechten.

In het nazomer-nummer van De Smaak delen we een aantal van Letitia’s recepten uit haar nieuwe boek. Bestel de editie hier. Of bestel het kookboek Wilde vijg & venkel in combinatie met een abonnement, zo heb je beide snel in huis.
Spaghetti met knoflookkruimels

Spaghetti met knoflookkruimels

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr spaghetti
  • 6 el olijfolie extra vierge, plus extra voor erbij
  • 60 gr brood (liefst zuurdesembrood, ciabatta of focaccia), tot kruimels vermalen in een foodprocessor
  • 2 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 8 ansjovisfilets
  • snuf chilivlokken
  • citroen klein, biologisch, het rasp
  • loof van wilde venkel fijngehakt, plus extra voor erbij
  • zout naar smaak

Instructies

  • Breng een pan royaal gezouten water aan de kook en doe de spaghetti erin.
  • Verhit intussen 3 eetlepels olie in een zware hapjespan. Voeg de broodkruimels toe en bak ze, onder voortdurend roeren, circa 5 minuten op matig vuur tot ze rondom goudbruin zijn.
  • Schraap de kruimels uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
  • Veeg de pan schoon en doe weer 3 eetlepels olie in de pan. Bak de plakjes knoflook in 1 minuut lichtjes goudbruin.
  • Voeg de ansjovisfilets toe en roer tot ze beginnen te smelten. Haal van het vuur en voeg de chilivlokken, citroenrasp en gehakte venkel toe.
  • Giet de gare spaghetti af en vang een kopje pastawater op. Doe de spaghetti terug in de pan, voeg de saus toe en zet weer op het vuur.
  • Voeg een flinke scheut van het pastawater toe en schep de pasta om zodat hij wordt bedekt met saus. Ziet het er droog uit, voeg dan nog wat extra olie of pastawater toe.
  • Ben je tevreden en ziet het gerecht er glanzend en vochtig uit, breng het dan nog verder naar wens op smaak.
  • Voeg de broodkruimels en eventueel nog wat olie toe en schep nogmaals om.
  • Verdeel over twee borden en voeg vlak voor het serveren nog een extra scheutje olie en wat venkelloof toe.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.