Terug naar overzicht
Spaghetti met citroenpesto

Superscherp en fris, spaghetti met citroenpesto

In haar nieuwe boek Too Easy deelt Donna Hay, de koningin van snel maar lekker koken, gerechten waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan. Natuurlijk ontbreken de Italiaanse klassiekers niet, zoals deze spaghetti met citroenpesto.

Spaghetti met citroenpesto die je van je sokken blaast! Superscherp en fris, met parmezaan, pijnboompitten en basilicum voor een romige, chique twist. Dit spaghettirecept komt uit haar kookboek Too Easy. Meer recepten uit dit boek? Kijk dan in deze editie. Of bestel het kookboek met korting samen met een abonnement in onze shop.
Spaghetti met citroenpesto

Spaghetti met citroenpesto

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr gedroogde spaghetti

Citroenpesto

  • 2 citroenen
  • 80 ml citroensap
  • 80 gr pijnboompitten geroosterd
  • 125 ml olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 100 gr Parmezaanse kaas fijngeraspt, plus extra voor erover
  • 10 gr basilicumblaadjes plus extra voor erover
  • zeezout en zwarte peper versgemalen, plus extra voor erover

Instructies

  • Kook de pasta in een grote pan kokend, gezouten water al dente. Giet af, bewaar daarbij 125 ml van het pastawater, en doe de pasta terug in de pan.
  • Maak de citroenpesto terwijl de spaghetti kookt.
  • Was de citroenen onder een heel hete kraan en droog ze af. Schil ze met een dunschiller – verwijder hierbij alleen het gele deel van de schil, niet het witte. Je zou ongeveer 35 gram citroenschil moeten hebben.
  • Doe de citroenschil, het citroensap, de pijnboompitten, olie en knoflook in een keukenmachine en hak fijn.
  • Voeg de parmezaan, basilicum en zout en peper toe en pulse tot je een gladde pasta hebt.
  • Voeg de citroenpesto toe aan de spaghetti met zo veel van het bewaarde pastawater dat de pesto sauzig aan de spaghetti blijft hangen, en schep door elkaar.
  • Verdeel over diepe borden of kommen en bestrooi met extra parmezaan en basilicum.
  • Let op: Bij het schillen van de citroenen is het belangrijk echt alleen de gele schil te gebruiken. Zelfs een klein beetje van het witte deel geeft de pesto al een bittere smaak.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.