In haar nieuwe boek Too Easy deelt Donna Hay, de koningin van snel maar lekker koken, gerechten waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan. Natuurlijk ontbreken de Italiaanse klassiekers niet, zoals deze spaghetti met citroenpesto.
Spaghetti met citroenpesto die je van je sokken blaast! Superscherp en fris, met parmezaan, pijnboompitten en basilicum voor een romige, chique twist.
Dit spaghettirecept komt uit haar kookboek Too Easy.
Meer recepten uit dit boek? Kijk dan in deze editie. Of bestel het kookboek met korting samen met een abonnement in onze shop.
Spaghetti met citroenpesto
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 15 minutenminuten
Totale tijd: 25 minutenminuten
Servings: 4personen
Ingrediënten
400grgedroogde spaghetti
Citroenpesto
2citroenen
80mlcitroensap
80grpijnboompittengeroosterd
125mlolijfolie extra vergine
1teentjeknoflookfijngesneden
100grParmezaanse kaas fijngeraspt, plus extra voor erover
10grbasilicumblaadjesplus extra voor erover
zeezout en zwarte peperversgemalen, plus extra voor erover
Instructies
Kook de pasta in een grote pan kokend, gezouten water al dente. Giet af, bewaar daarbij 125 ml van het pastawater, en doe de pasta terug in de pan.
Maak de citroenpesto terwijl de spaghetti kookt.
Was de citroenen onder een heel hete kraan en droog ze af. Schil ze met een dunschiller – verwijder hierbij alleen het gele deel van de schil, niet het witte. Je zou ongeveer 35 gram citroenschil moeten hebben.
Doe de citroenschil, het citroensap, de pijnboompitten, olie en knoflook in een keukenmachine en hak fijn.
Voeg de parmezaan, basilicum en zout en peper toe en pulse tot je een gladde pasta hebt.
Voeg de citroenpesto toe aan de spaghetti met zo veel van het bewaarde pastawater dat de pesto sauzig aan de spaghetti blijft hangen, en schep door elkaar.
Verdeel over diepe borden of kommen en bestrooi met extra parmezaan en basilicum.
Let op: Bij het schillen van de citroenen is het belangrijk echt alleen de gele schil te gebruiken. Zelfs een klein beetje van het witte deel geeft de pesto al een bittere smaak.