Zo maak je deze heerlijke spaghetti alla veneta met gamba’s
Dit recept is geïnspireerd op de spaghetti alla busara uit Venetië, een pastagerecht met tomaten en scampi.
Het zou zijn naam te ontlenen aan het Venetiaanse woord busièra (‘leugenaar’) misschien door de manier waarop de tomaten de garnalen verbergen. In dit recept zijn de tomaten weggelaten voor een frontale zeevruchtensmaak’.
Spaghetti met gamba's
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 20 minutenminuten
Porties: 6Personen
Ingrediënten
15grverse peterseliefijngehakt
3elpaneermeel
6elolijfolieextra vergine
2teentjesknoflook
16grote rauwe gamba'sgepeld, darmkanaal verwijderd en gewassen
150-200ml witte wijn
1tlzoete paprika
500grspaghetti
zout en zwarte pepernaar smaak
Instructies
Meng de peterselie en het paneermeel in een kom.
Verhit de olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. voeg de knoflookteentjes toe en bak ze 2 minuten tot ze lichtbruin worden en geurig. Haal de knoflook dan uit de pan en gooi weg.
Doe de garnalen in de pan, schik ze tot ze naast elkaar liggen en kook een paar minuten voordat je de witte wijn toevoegt.
Draai elke garnaal voorzichtig om en kook verder. Breng op smaak met het paprikapoeder en zout en haal van het vuur.
Strooi het mengsel van peterselie en paneermeel over de inhoud van de pan.
Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente, volgens de instructies van de verpakking.
Zodra de pasta al dente gaar is, giet je de pasta af en voeg je deze toe aan de pan met garnalen, husselend om te coaten.
Bak een paar minuten, dan serveer je het gerecht meteen en bestrooi met het gemalen zwarte peper.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen