Recept met weinig ingrediënten: spaghetti alla nerano
In het vijfde vegetarische
kookboek van de Britse Anna Jones, Anna’s perfecte smaken draait het om twaalf
basisingrediënten die iedereen wel in huis heeft,
zoals olijfolie, mosterd of knoflook. Dit recept, afkomstig uit het dorp Nerano in Campania, bak je de plakjes courgette goudbruin in olijfolie.Spaghetti alla Nerano is een eenvoudig recept met weinig ingrediënten, een gerecht van de Amerikaanse acteur Stanley Tucci, met Italiaanse roots. We kenden hem in eerste instantie vooral van mooie bijrollen in speelfilms, maar hij had in 2021 en 2022 ook een extreem populair
kookprogramma op televisie – van Searching for Italy
verscheen een gelijknamig
kookboek. Spaghetti alla nerano is zijn recept, gepubliceerd in Anna’s boek.
Bestel hier de editie waarin dit recept voor spaghetti met courgette te vinden is. Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Spaghetti met courgette
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 25 minutenminuten
Totale tijd: 40 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
200mlolijfolievoor het bakken
8-10courgettesklein, in dunne plakjes
75grbasilicum blaadjes losgehaald
olijfolieextra vergine, voor het besprenkelen
500grspaghetti
100-200grParmezaanse kaasgeraspt
Instructies
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur tot de olie zachtjes borrelt.
Bak de courgettes in porties goudbruin in de olie. Haal ze eruit en laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi ze met zeezout en lekker veel basilicumblaadjes. Doe in een kom en besprenkel royaal met extra vergine olijfolie.
Kook de spaghetti in ruim, kokend water met zout tot hij al dente is. Laat uitlekken maar vang 2 koppen (500 ml) van het kookvocht op.
Doe de uitgelekte pasta terug in de pan, voeg het courgettemengsel toe en roer voorzichtig op laag vuur. Voeg beetje bij beetje het bewaarde pastakookvocht toe zodat er een romige consistentie ontstaat.
Misschien heb je niet al het kookvocht nodig. Voeg dan geleidelijk de Parmezaanse kaas toe en blijf rustig roeren en omscheppen. Als het gerecht weer licht romig is, haal je het van het fornuis.
Serveer de pasta meteen. Tip! Je kunt de gebakken courgetteplakken zo’n 5 dagen in de koelkast bewaren voor later gebruik. Laat ze dan wel eerst even op kamertemperatuur komen.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen