Zo maak je de spaghetti alla carbonara uit De Zilveren Lepel
Traditioneel wordt spaghetti carbonara gemaakt met guanciale (wangspek), maar pancetta (buikspek) is gemakkelijker verkrijgbaar; kies wel een soort die niet gerookt is.
In 1950 verscheen de eerste uitgave van De Zilveren Lepel, waar dit recept voor carbonara in te vinden is. Bestel De Zilveren Lepel – Classic eenvoudig in onze webshop.
Spaghetti Carbonara
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 20 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
25grboter
100grpancettain blokjes
1teentjeknoflook
350grspaghetti
2eierenlosgeroerd
40grParmezaanse kaasvers en geraspt
40grpecorino romanovers en geraspt
zout en peperuit de molen
Instructies
Verhit de boter in pan, voeg de pancetta en de teen knoflook toe en bak ze tot de knoflook goudbruin kleurt.
Schep de knoflook uit de pan. Kook intussen de spaghetti in een pan met licht gezouten kokend water beetgaar (al dente), giet hem af en voeg hem toe aan de pan met de pancetta.
Neem de pan van het vuur en voeg de eieren, de helft van de Parmezaanse kaas en de helft van de pecorino romano toe, plus wat peper.
Schep de pasta hiermee om tot de eieren gaar worden en aan de pasta kleven. Voeg de rest van de kaas toe, schep de pasta opnieuw om en serveer hem.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen