Snelle eenpanslasagne – eenvoudig en zonder gedoe!
Donna Hay, de koningin van snel maar lekker koken, deelt in haar
nieuwe boek Too Easy, gerechten waar je niet uren voor in de keuken hoeft te staan. En natuurlijk ontbreken de Italiaanse klassiekers niet, zoals deze snelle lasagne. Buon Appetito!
Maak zelf deze eenpanslasagne – een heerlijke en snelle variant op de traditionele lasagne. Dit gerecht combineert de rijke smaken van rundergehakt, tomaten, verse kruiden en een romige topping van mascarpone, mozzarella en Parmezaanse kaas.
Dit pastarecept komt uit haar kookboek Too Easy.
Meer recepten uit dit boek? Kijk dan in deze editie. Of bestel het kookboek met korting samen met een abonnement in onze shop.
Snelle eenpanslasagne
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 15 minutenminuten
Kooktijd: 50 minutenminuten
Totale tijd: 1 uuruur15 minutenminuten
Servings: 6personen
Ingrediënten
2elolijfolieextra vergine
1uigesnipperd
3tenenknoflookgeperst
600grrundergehakt
1litrundvleesbouillon
1200grtomatenblokjes 3 blikken van 400 gr
2eloreganoblaadjesfijngesneden
zeezout en zwarte peper versgemalen
250grlasagnebladerenvers, in repen van 5 x 21 cm
5grbasilicumblaadjesfijngesneden, plus extra voor eroverheen
350grmascarpone
80grParmezaanse kaasfijn geraspt, plus extra voor eroverheen
1bolmozzarellavers, 125 gr, uitgelekt, in plakjes
Instructies
Verhit een grote, diepe ovenbestendige koekenpan op matig-hoog vuur. Schenk de olie erin en fruit de ui 5 minuten, tot hij zacht en goudkleurig is.
Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak al roerend 6 minuten, of tot het gehakt rondom bruin is.
Voeg de bouillon, tomatenblokjes, oregano en zout en peper toe en breng de saus aan de kook. Draai het vuur wat lager en laat de saus 35-40 minuten zacht koken, of tot hij ongeveer met een derde is ingekookt. Het mengsel moet vrij vloeibaar blijven.
Roer er, steeds met een paar tegelijk, de repen lasagne door. Laat 3 minuten koken, roer af en toe, tot de pasta zacht wordt. Haal de pan van het vuur en roer het basilicum erdoor.
Verwarm de grill op hoge stand. Maak het mascarpone-kaaslaagje door de mascarpone, parmezaan en wat peper door elkaar te roeren. Verdeel dit mengsel in kleine schepjes over de saus en leg de mozzarella erop.
Zet 10-12 minuten onder de grill, of tot de lasagne goudkleurig is en borrelt. Garneer met extra basilicum en parmezaan.
Tip: Heb je gedroogde lasagnevellen, leg ze dan 30 seconden in kokend water, of tot ze soepel worden, giet af en gebruik ze zoals je verse lasagne gebruikt.