Terug naar overzicht
Lasagne Donna Hay

Snelle eenpanslasagne – eenvoudig en zonder gedoe!

Donna Hay, de koningin van snel maar lekker koken, deelt in haar nieuwe boek Too Easy, gerechten waar je niet uren voor in de keuken hoeft te staan. En natuurlijk ontbreken de Italiaanse klassiekers niet, zoals deze snelle lasagne. Buon Appetito!

Maak zelf deze eenpanslasagne – een heerlijke en snelle variant op de traditionele lasagne. Dit gerecht combineert de rijke smaken van rundergehakt, tomaten, verse kruiden en een romige topping van mascarpone, mozzarella en Parmezaanse kaas.

Dit pastarecept komt uit haar kookboek Too Easy. Meer recepten uit dit boek? Kijk dan in deze editie. Of bestel het kookboek met korting samen met een abonnement in onze shop.
Lasagne Donna Hay

Snelle eenpanslasagne

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Servings: 6 personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 600 gr rundergehakt
  • 1 lit rundvleesbouillon
  • 1200 gr tomatenblokjes 3 blikken van 400 gr
  • 2 el oreganoblaadjes fijngesneden
  • zeezout en zwarte peper versgemalen
  • 250 gr lasagnebladeren vers, in repen van 5 x 21 cm
  • 5 gr basilicumblaadjes fijngesneden, plus extra voor eroverheen
  • 350 gr mascarpone
  • 80 gr Parmezaanse kaas fijn geraspt, plus extra voor eroverheen
  • 1 bol mozzarella vers, 125 gr, uitgelekt, in plakjes

Instructies

  • Verhit een grote, diepe ovenbestendige koekenpan op matig-hoog vuur. Schenk de olie erin en fruit de ui 5 minuten, tot hij zacht en goudkleurig is.
  • Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak al roerend 6 minuten, of tot het gehakt rondom bruin is.
  • Voeg de bouillon, tomatenblokjes, oregano en zout en peper toe en breng de saus aan de kook. Draai het vuur wat lager en laat de saus 35-40 minuten zacht koken, of tot hij ongeveer met een derde is ingekookt. Het mengsel moet vrij vloeibaar blijven.
  • Roer er, steeds met een paar tegelijk, de repen lasagne door. Laat 3 minuten koken, roer af en toe, tot de pasta zacht wordt. Haal de pan van het vuur en roer het basilicum erdoor.
  • Verwarm de grill op hoge stand. Maak het mascarpone-kaaslaagje door de mascarpone, parmezaan en wat peper door elkaar te roeren. Verdeel dit mengsel in kleine schepjes over de saus en leg de mozzarella erop.
  • Zet 10-12 minuten onder de grill, of tot de lasagne goudkleurig is en borrelt. Garneer met extra basilicum en parmezaan.
  • Tip: Heb je gedroogde lasagnevellen, leg ze dan 30 seconden in kokend water, of tot ze soepel worden, giet af en gebruik ze zoals je verse lasagne gebruikt.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.