Zo maak je deze heerlijke Siciliaanse vis couscous imperiale uit Trapani
Een heerlijk visrecept van de veelgeprezen kookboekenschrijfster Claudia Roden.
‘Toen ik met mijn familie mijn tachtigste verjaardag vierde op Sicilië kregen we in een restaurant een simpele versie die ik heb geprobeerd na te maken. Het is zo’n gerecht dat zich leent om voor veel mensen te maken, de hoeveelheden kunnen eenvoudig worden vermeerderd’, aldus Claudia Roden.
Dit recept voor Siciliaanse vis is afkomstig uit Med.
Bestel het boek eenvoudig in onze webshop.
Siciliaanse vis met couscous
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 25 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
800mlvisbouillon
150mldroge witte wijn
saffraandraadjesflinke snuf
250 grcouscous
1elextra vergine olijfolie
½geraspte schil van sinaasappel
300grvisfiletszonder vel, bijv. zeeduivel of heek
200grrauwe gepelde grote garnalen
zout naar smaak
Trapanipesto
400grpruimtomatenrijp
1-4 tenenknoflookgeperst
1tlsuiker
¾tlgemberpoeder
4elextra vergine olijfolie
zout
1flinke snuf chilipeper of gedroogde chilivlokkennaar smaak
50gramandelschilfersbosje
25grbasilicumblaadjesfijngehakt
Instructies
Verwarm de visbouillon met de wijn en de saffraan. Doe de couscous in een wijde schaal die je ook op tafel kunt zetten en roer daar 300 ml van de visbouillon doorheen.
Roer goed door zodat alle korrels het vocht kunnen absorberen. Laat 15 minuten staan en roer dan opnieuw goed door, de couscous moet al het vocht in zich opnemen en zacht worden.
Roer de olie erdoorheen en wrijf de couscous tussen je handen boven de schaal om de couscous luchtig te krijgen en klontjes te verwijderen.
Ontvel de tomaten voor de trapanipesto. Snijd ze in vieren en verwijder de witte harde stukjes bij de steelaanzet. Doe de tomaat in een keukenmachine en voeg de knoflook, suiker, gember, olie, een beetje zout en de chilipeper toe. Maal tot een romige saus.
Voeg de amandelen en het basilicum toe en maal nog even kort zodat de amandelen grof gehakt zijn.
Verhit de oven tot 180 °C. Dek de schaal couscous af met aluminiumfolie. Zet de schaal 10 minuten voor je aan tafel gaat in de oven om op te warmen.
Breng de rest van de visbouillon aan de kook, proef en breng op smaak met zout en voeg de sinaasappelschil toe. Laat hierin de vis circa 5 minuten zachtjes koken, voeg dan de garnalen toe en kook die 1-2 minuten mee tot ze roze van kleur zijn.
Haal de schaal couscous uit de oven, verdeel de pesto eroverheen en leg daar de vis en garnalen bovenop. Giet aan tafel op elk bord een beetje bouillon.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen