Terug naar overzicht
tagliolini-pasta-recept

Siciliaanse tagliolini met citroen

De Brits-Egyptische Claudia Roden is een inspiratiebron voor moderne chefs als Yotam Ottolenghi. Wij begrijpen wel waarom; elk gerecht van Roden dat je ziet, wil je meteen maken. Haar recepten zijn haalbaar en kloppen van A tot Z.

In Med, het nieuwste boek van de 85-jarige veelgeprezen kookboekenschrijfster, proef je de voorliefde voor de Italiaanse keuken. Wij delen hier het recept voor tagliolini met citroen.

Dit recept komt uit Med, bestel jouw exemplaar hier.
tagliolini-pasta-recept

Tagliolini met citroen

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 Personen

Ingrediënten

  • 200 gr tagliolini
  • 1 citroen rasp en sap
  • 6 el volle room (90 ml)
  • zout en zwarte peper
  • Parmezaanse kaas of Grana Padano rasp om te serveren

Instructies

  • Kook de tagliolini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng in een schaal de citroenrasp en het citroensap met de room en zout naar smaak.
  • Giet de pasta als deze al dente is af en meng door de saus.
  • Laat iedereen er zelf zwarte peper en geraspte Parmezaanse kaas over strooien.
3.59 van 17 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.