In Sicilië is het heel normaal – net als bij ons – om in de lente en het begin van de zomer aardbeien als tussendoortje of als nagerecht te eten. Zelfs bij de kleine kiosken waar je limuni e sale en een espresso haalt, staan regelmatig glazen potten met aardbeien.
Sicilië houdt van de aardbei! Het rode fruit wordt overal op het eiland – en de hele dag! – gegeten. De Sicilianen maken er onder andere granita’s, pudding en semifreddo mee, maar ook heerlijke frisse salades.
Siciliaanse aardbeiensalade
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 5 minutenminuten
Totale tijd: 15 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
400grverse aardbeien
15pistachenootjes
1biocitroenzeste en sap of sinaasappel
8verse muntblaadjesfijn geplukt + om extra om te garneren
1 elbloemenhoning
pure chocoladedruppelsoptioneel
Instructies
Was de aardbeien en haal het kroontje eraf. Snijd de aardbeien in de lengte in vieren.
Stamp de pistachenootjes grof met een vijzel.
Meng de zeste van een ½ citroen of sinaasappel, 60 ml citroen- of sinaasappelsap, verse muntblaadjes en honing door elkaar.
Giet het mengsel over de aardbeien en schep het voorzichtig om.
Garneer met wat verse munt en grove pistachenootjes en optioneel wat chocoladedruppels.
Serveer in vier mooie glaasjes. Zet wat je overhoudt afgedekt in de koelkast voor later.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen