Terug naar overzicht
Scrocchiarella recept

Scrocchiarella met drie verschillende toppings

Scrocchiarella, wat knapperig betekent in het Italiaans, is een dunne, luchtige en krokante broodbasis. Perfect als hapje bij de aperitivo.

Maak thuis authentieke scrocchiarella, met drie heerlijke toppings en breng de smaken van Rome rechtstreeks naar je keuken. Serveer deze Romeinse straatsnack met een verfrissende Spritz cocktail.

Scrocchiarella recept

Scrocchiarella met drie toppings

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 2 dagen 10 minuten
Totale tijd: 2 dagen 35 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten

Scrocchiarella deeg

  • 500 gr bloem
  • 350 ml water
  • 7 gr droge gist

Burrata en mortadella

  • burrata
  • plakjes mortadella oro Levoni
  • basilicumblaadjes

Prosciutto en meloen

  • Proscuitto di Parma dun gesneden, Levoni
  • meloen dun gesneden

Salame en aubergine

  • plakjes salame rustico Levoni
  • aubergine
  • olijfolie

Instructies

Instructies voor het deeg

  • Meng in een grote mengkom de bloem en de droge gist.
  • Voeg geleidelijk het water toe terwijl je blijft mengen, totdat alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  • Het deeg zal erg plakkerig zijn, wat essentieel is voor een lichte en luchtige textuur.
  • Het deeg zal erg plakkerig zijn, wat essentieel is voor een lichte en luchtige textuur. Dek de kom af met plasticfolie of een vochtige doek en laat het deeg 48 uur rijzen op kamertemperatuur.
  • Verwarm je oven voor op 250°C.
  • Na het rijzen verdeel je het deeg in porties, indien gewenst, en vorm je dunne, onregelmatige bodems.
  • Bak het deeg in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 5 minuten, of totdat het licht goudbruin is.
  • Haal de scrocchiarella uit de oven, laat afkoelen en snij in stukken.

Toppings

  • Beleg de scrocchiarella met verse burrata en plakjes mortadella. Garneer met verse basilicumblaadjes.
  • Beleg de scrocchiarella met dunne plakjes prosciutto. Voeg dunne plakjes verse meloen toe.
  • Snijd de aubergine in dunne plakjes en bestrijk ze licht met olijfolie. Grill of bak de aubergineplakjes tot ze zacht en licht gebruind zijn. Beleg de scrocchiarella met plakjes salame en de gegrilde aubergine.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken
Dit scrocchiarella recept is een samenwerking met Hilton Amsterdam en Levoni.

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.