Deze heerlijk voedzame vegetarische salade heeft een nootachtige, lichtzoete smaak van de farro en een knapperige bite van de amandelen. Een gezonde salade met een heel lekker en gemakkelijk te gebruiken graan.
Liever vegan? Dan vervang je de eieren door 200 gram tempé in blokjes, die je marineert in een kom met het sap van 1 limoen en 60 ml sojasaus. Laat ze dan uitlekken en bak ze in een koekenpan met 3 eetlepels olijfolie.
Dit salade recept komt uit De Vegetarische Zilveren Lepel. Bestel het boek eenvoudig in onze webshop.
Salade met farro en gepocheerde eieren
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 25 minutenminuten
Totale tijd: 35 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
300grparelfarroafgespoeld
1kroppuntarelleblaadjes
1bosje basilicumblaadjesklein
3takjesmajoraanblaadjes van 3 takjes tijm
40gramandelen
60-75mlextra vergine olijfolie
100grradicchioin losse blaadjes
200grjonge courgettesin plakjes en daarna smalle reepje
1elazijn
1tlzoutplus zo nodig wat meer
4eieren
zwarte peper
Instructies
Breng een middelgrote pan water met zout aan de kook en kook de farro ca. 25 minuten.
Vul een grote kom met ijs en water. Verwijder de stronk van de puntarelle, maak de blaadjes los en snijd ze in smalle reepjes. Leg ze in het ijswater en wacht tot ze omkrullen.
Meng de basilicum, majoraan, tijm, amandelen, olijfolie, een mespunt zout en royaal peper pulserend in een keukenmachine.
Laat de farro in een vergiet uitlekken, spoel de korrels onder koud water af en doe ze in een grote kom. Roer de pesto er goed door.
Laat de puntarelle uitlekken. Verdeel de radicchio en puntarelle over individuele bordjes en schep er de farro en courgettes op.
Giet een laag van 5 cm water in een grote, ondiepe pan en breng het aan de kook. Voeg de azijn en het zout toe en roer het water totdat een soort rustige draaikolk ontstaat.
Breek een ei in een kommetje en laat het voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden (daardoor wikkelt het eiwit zich beter rond de dooier).
Kook 4 minuten, haal het er met een schuimspaan uit en laat het op keukenpapier uitlekken. Pocheer ook de rest van de eieren.
Leg op alle borden een gepocheerd ei en dien het gerecht op.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen