Terug naar overzicht
Rossini

Zomerse Rossini cocktail (Bellini Rosso)

Geniet van een prachtige rode Bellini, de Rossini cocktail, gemaakt met verse aardbeien, Matilde Prosecco en een hint van citroen. Een verfrissende twist op de klassieke perzik Bellini.

De Rossini cocktail is een elegante variatie op de klassieke Bellini, met verse aardbeien die zorgen voor een levendige kleur en een frisse, fruitige smaak, perfect voor de aperitivo!
Rossini

Rossini cocktail

Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 cocktail

Ingrediënten

  • 3 aardbeien
  • 1 tl suiker
  • 1 scheutje citroensap
  • 125 ml Matilde Prosecco
  • ijsblokjes

Instructies

  • Meng de aardbeien, suiker en citroensap in een blender tot een gladde siroop.
  • Giet een scheutje Matilde Prosecco in een champagneflûte.
  • Voeg de aardbeiensiroop en een scheutje prosecco toe aan een shaker.
  • Vul de shaker met ijs en roer voorzichtig.
  • Zeef het mengsel in het glas.
  • Vul het glas aan met extra Matilde Prosecco voor een bruisend effect.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.