Zo maak je risotto alla milanese van Claudia Roden
Toen het boek in 1989 voor het eerst verscheen, maakte De Smaken van Italië al een enorme indruk. Voor dit kookboek reisde Claudia Roden (grande dame uit de culinaire wereld) door heel Italië om de lokale specialiteiten te ontdekken.
De gerechten, hoe eenvoudig soms ook, blijven nog altijd zalig en onweerstaanbaar. Deze risotto milanese is afgebeeld met gestoofde kalfsschenkel; een lekkere en klassieke combinatie.
Dit recept komt uit:
De smaken van Italië is een bekroonde klassieker van Claudia Roden, de grande dame van de internationale culinaire wereld.
De Smaken van Italië, Claudia Roden, Uitgeverij Fontaine, € 29,99
LEES OOK:
- Prei, bonen en Italiaanse worstjes van culinair journalist Nigel Slater
- Pompoenrisotto met granaatappelboter van Massimo Bottura
Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!
Details
- Servings: 4
Ingredients
- 1 kleine ui, fijngesneden
- een stukje rundermerg uit een runderschenkel (naar keuze)
- 60 g boter
- 1 liter vlees- of kippenbouillon
- 300 g risottorijst
- 1½ dl droge witte wijn
- zout
- ½ tl saffraandraadjes
- 50 g geraspte Parmezaan
- versgeraspte zwarte peper
Preparation
- 1Smoor in een grote pan de ui en eventueel het merg in de helft van de boter en roer af en toe tot de ui glazig is; dit duurt circa 8 minuten. Verhit de bouillon in een andere pan. Doe de rijst bij de uien en roer 1 minuut tot de korrels rondom vettig zijn.
- 2Giet de wijn in de pan en laat de rijst koken tot de wijn is verdampt. Voeg dan soeplepel voor soeplepel de bouillon toe en doe er pas een nieuwe portie bij als de vloeistof volledig is opgenomen. Roer er een beetje zout door en de saffraan die in een scheutje bouillon is geweekt.
- 3Neem als de rijst na 15-17 minuten gaar is, de pan van het vuur – er moet nog genoeg vloeistof in de pan zitten voor een mooi romig gerecht, maar de korrels moeten van binnen nog stevig zijn – roer de overgebleven boter, de Parmezaan en zout en peper naar smaak door de rijst.
- Author: Redactie
- Posted: februari 2, 2020