Rigatoni met gehakt en tomaten-gorgonzolasaus
Deze pasta ontstond een paar jaar geleden per toeval toen Janneke Philippi een restje gorgonzola toevoegde aan een basic tomaten-gehaktsaus. Sindsdien komt deze pasta regelmatig op tafel. De gorgonzola maakt de saus heerlijk romig en geeft tegelijkertijd wat pit. Neem voor meer pit de soort gorgonzola piccante.
In het boek van Janneke Philippi vind je meer dan vijftig recepten: van een snelle pasta, risotto of gnocchi voor een doordeweekse maaltijd tot verse pasta en gnocchi in allerlei smaken en vormen voor een etentje met vrienden.
LEES OOK:
- Penne met aubergine-tomatensaus en gebakken ricottaballetjes
- Semifreddo van hazelnoten en amarenakersen met praliné
Details
- Preparation Time: 00:20
- Servings: 5
Ingredients
- 400 g rigatoni
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knofl ook, fijngehakt
- 300 g rundergehakt
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 2 blikken gepelde tomaten (à 400 gram)
- 150 g gorgonzola dolce of piccante
- 2 el fijngehakte peterselie
- Parmezaanse kaas, voor erbij
Preparation
- 1Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar. Verhit intussen in een braadpan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 minuut.
- 2Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten met een spatel rul. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Schenk de blikken tomaat erbij en druk de tomaten met een spatel klein. Laat 10 minuten zachtjes stoven.
- 3Giet de pasta af. Verkruimel de gorgonzola boven de tomatensaus, roer even. Schep de pasta door de saus en voeg zout en peper naar smaak toe.
- 4Bestrooi met de peterselie. Serveer er geraspte Parmezaanse kaas bij.
- Author: Redactie
- Posted: september 26, 2019