Rigatoni met gehaktballetjes zoals je het bij elke nonna zou vinden
Als je denkt aan comfort food, dan is rigatoni met gehaktballetjes een van de eerste gerechten die in je opkomt. Dit klassieke Italiaanse gerecht brengt je meteen in de sfeer van een gezellige maaltijd bij een liefdevolle nonna thuis.
Dit gerecht, dat de geur van authentiek Italiaans koken uitstraalt, brengt je direct naar de keuken van een Italiaanse nonna. De rigatoni en smakelijke gehaktballetjes combineren perfect in een klassiek recept dat zowel hartverwarmend als heerlijk is.
Dit recept komt uit De Zilveren Lepel Pasta, waar je in de nieuwste editie driehonderd pastarecepten vindt! Je kunt het boek hier bestellen.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Rigatoni met gehaktballetjes
Voorbereidingstijd: 30 minutenminuten
Bereidingstijd: 1 uuruur
Totale tijd: 1 uuruur30 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
300grgehakt van rund of varken
1takjebladpeterselievers, fijngehakt
1teentjeknoflookfijngehakt
1eilosgeklopt
bloem
3elolijfolie
1uiin dunne plakjes
1stengel bleekselderijfijngehakt
1wortelfijngehakt
1takjerozemarijnvers, fjngehakt
4dlpassata
350grrigatoni
25geParmezaanse kaasgeraspt
zout en peper
Instructies
Meng het gehakt in een kom met de peterselie en knoflook en voeg dan het ei met zout en peper naar smaak toe.
Maak er kleine balletjes van, bestuif ze met bloem en houd ze apart.
Verhit de olie in een pan, voeg de ui, selderij, wortel en rozemarijn toe en bak ze 5 minuten op laag vuur; roer af en toe. Doe er dan de gehaktballetjes bij en zet het vuur wat hoger.
Bak de balletjes rondom lichtbruin en doe er de passata met wat zout bij. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat alles 40 minuten pruttelen; roer af en toe.
Kook intussen de rigatoni in een grote pan water met wat zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze in de pan met de balletjes. Roer goed en warm het gerecht 2 minuten door. Doe het in een warme schaal en bestrooi het met de kaas.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen