Terug naar overzicht
Zilveren lepel pasta Rigatoni met gehaktballen

Rigatoni met gehaktballetjes zoals je het bij elke nonna zou vinden

Als je denkt aan comfort food, dan is rigatoni met gehaktballetjes een van de eerste gerechten die in je opkomt. Dit klassieke Italiaanse gerecht brengt je meteen in de sfeer van een gezellige maaltijd bij een liefdevolle nonna thuis.

Dit gerecht, dat de geur van authentiek Italiaans koken uitstraalt, brengt je direct naar de keuken van een Italiaanse nonna. De rigatoni en smakelijke gehaktballetjes combineren perfect in een klassiek recept dat zowel hartverwarmend als heerlijk is.

Dit recept komt uit De Zilveren Lepel Pasta, waar je in de nieuwste editie driehonderd pastarecepten vindt! Je kunt het boek hier bestellen. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Zilveren lepel pasta Rigatoni met gehaktballen

Rigatoni met gehaktballetjes

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr gehakt van rund of varken
  • 1 takje bladpeterselie vers, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 ei losgeklopt
  • bloem
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui in dunne plakjes
  • 1 stengel bleekselderij fijngehakt
  • 1 wortel fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn vers, fjngehakt
  • 4 dl passata
  • 350 gr rigatoni
  • 25 ge Parmezaanse kaas geraspt
  • zout en peper

Instructies

  • Meng het gehakt in een kom met de peterselie en knoflook en voeg dan het ei met zout en peper naar smaak toe.
  • Maak er kleine balletjes van, bestuif ze met bloem en houd ze apart.
  • Verhit de olie in een pan, voeg de ui, selderij, wortel en rozemarijn toe en bak ze 5 minuten op laag vuur; roer af en toe. Doe er dan de gehaktballetjes bij en zet het vuur wat hoger.
  • Bak de balletjes rondom lichtbruin en doe er de passata met wat zout bij. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat alles 40 minuten pruttelen; roer af en toe.
  • Kook intussen de rigatoni in een grote pan water met wat zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze in de pan met de balletjes. Roer goed en warm het gerecht 2 minuten door. Doe het in een warme schaal en bestrooi het met de kaas.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.