Ricotta-tiramisù, net iets luchtiger dan de klassieker
Ricotta-tiramisù: net iets luchtiger dan de klassieker
Wat is er fijner dan aan tafel blijven voor iets zoets toe? Een dessert maakt, als je het Janneke Philippi vraagt, van elke maaltijd een feestje. Zoals deze tiramisù met ricotta.
‘Voor een lichtere tiramisù vervang ik de mascarpone door ricotta. De crème blijft heerlijk romig en luchtig’, schrijft Janneke Philippi in Desserts – bij Janneke thuis.
Ricotta-tiramisù
Voorbereidingstijd: 20 minutenminuten
Bereidingstijd: 4 uuruur
Totale tijd: 4 uuruur20 minutenminuten
Porties: 4personen
Benodigdheden
1 mixer
1 schaal (inhoud 750 ml)
Ingrediënten
2eieren
3eetlepelsuiker
1zakjevanillesuiker
250gramricotta
125mlespresso
3eetlepelmarsala
100gramItaliaanse lange vingers (savoardi)
gemalen kaneel
Instructies
Splits de eieren. Klop met de mixer de dooiers met de suiker tot een dikke, romige crème. Klop in een schone kom de eiwitten tot stevige pieken. Voeg de vanillesuiker toe en klop de eiwitten helemaal stijf. Schep de ricotta door het dooiermengsel. Spatel er het eiwit luchtig door.
Meng de koffie met de marsala in een ondiepe schaal. Doop de helft van de koekjes één voor één in de koffie en leg ze op de bodem van de schaal. Schep er de helft van de ricottacrème op. Doop ook de andere helft van de koekjes in de koffie. Leg ze in een laag op de crème en schep er de rest van de crème op. Strijk glad. Laat de tiramisù afgedekt minstens 4 uur in de koelkast opstijven
Stuif voor serveren met een (thee)zeefje wat kaneel over de tiramisù.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen