Terug naar overzicht
Ricottaplaatcake

Smullen geblazen! Ricottaplaatcake met blauwe bessen

Kookboekauteur en foodstyliste Janneke Philippi heeft een nieuwe kookbijbel uitgebracht en deelt met ons alvast de lekkerste bakplaatcreaties met een Italiaanse touch. Makkelijk om te maken en succes verzekerd!

De ricotta in het beslag levert een verrassend resultaat op en gaat goed samen met het frisse van de blauwe bessen. In plaats van blauwe bessen zou je ook ander fruit kunnen gebruiken. Deze superlekkere ricottacake van de bakplaat is echt een aanrader! Smullen met deze romige cake.
Ricottaplaatcake

Ricottaplaatcake met blauwe bessen

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 24 personen

Ingrediënten

  • 200 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 325 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • zout
  • 6 eieren
  • 500 gr ricotta
  • 350 gr bloem
  • 20 gr bakpoeder
  • 200 gr blauwe bessen

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C. Klop in een keukenmachine of met een mixer de boter met de suiker, de vanillesuiker en een flinke snuf zout romig.
  • Klop er een voor een de eieren door. Voeg de ricotta in 2 porties toe en klop glad. Zeef de bloem met het bakpoeder boven het ricottamengsel en klop tot een glad beslag.
  • Schenk het beslag op de bakplaat. Strijk het beslag met een spatel of de achterkant van een grote lepel glad. Strooi de bessen over het beslag.
  • Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake op de bakplaat afkoelen. Bestrooi de plaatcake met poedersuiker.
4.84 van 6 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.