Smullen geblazen! Ricottaplaatcake met blauwe bessen
Kookboekauteur en foodstyliste
Janneke Philippi heeft een nieuwe
kookbijbel uitgebracht en deelt met
ons alvast de lekkerste bakplaatcreaties
met een Italiaanse touch. Makkelijk
om te maken en succes verzekerd!
De ricotta in het beslag levert een verrassend resultaat op en gaat goed samen met het frisse van de blauwe bessen. In plaats van blauwe bessen zou je ook ander fruit kunnen gebruiken. Deze superlekkere ricottacake van de bakplaat is echt een aanrader! Smullen met deze romige cake.
Ricottaplaatcake met blauwe bessen
Voorbereidingstijd: 30 minutenminuten
Bereidingstijd: 30 minutenminuten
Totale tijd: 1 uuruur
Porties: 24personen
Ingrediënten
200grongezouten roomboterop kamertemperatuur
325grsuiker
2zakjes vanillesuiker
zout
6eieren
500grricotta
350grbloem
20grbakpoeder
200grblauwe bessen
Instructies
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Klop in een keukenmachine of met een mixer de boter met de suiker, de vanillesuiker en een flinke snuf zout romig.
Klop er een voor een de eieren door. Voeg de ricotta in 2 porties toe en klop glad. Zeef de bloem met het bakpoeder boven het ricottamengsel en klop tot een glad beslag.
Schenk het beslag op de bakplaat. Strijk het beslag met een spatel of de achterkant van een grote lepel glad. Strooi de bessen over het beslag.
Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake op de bakplaat afkoelen. Bestrooi de plaatcake met poedersuiker.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen