Geïnspireerd op een lief, klein receptje uit het kookboek Italiaans eten van Elizabeth David uit 1954. Dit toetje is ongelooflijk eenvoudig te maken, maar smaakt heerlijk.
Emiko Davies woont met haar Italiaanse man Marco en twee dochters in hartje Toscane. Emiko kookt heerlijke gerechten en reist naar de leukste plekjes in Italië. Haar inspiratie haalt ze uit de verhalen van haar Toscaanse schoonfamilie. Haar favoriete adressen vind je hier. Speciaal voor ons selecteerde ze de lekkerste recepten uit haar kookboek Torta della Nonna die je weer even helemaal terugbrengen naar de Laars. Zoals dit heerlijke ricotta-laagjes dessert.
Ricotta al caffè recept
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 1 uuruur
Totale tijd: 1 uuruur10 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
250grricotta
80grwitte basterdsuiker
2tlsterke espresso
1scheutjerum (optioneel)
100grbiscuits zachte, eenvoudige, circa 8 stuks
100mlroomgeklopt
20grpure chocoladegeschaafd of geraspt, ter garnering
Instructies
Klop de ricotta met een garde (als je liever alle karakteristieke klontjes van de ricotta wilt verwijderen, kun je hem perfect glad maken door hem met een siliconen spatel door een zeef te halen).
Voeg de suiker, espresso en rum toe, als je die wilt gebruiken, en klop tot een gladde massa.
Verkruimel de koekjes en verdeel de helft van deze crumble over de glazen.
Verdeel de helft van het ricottamengsel erover.
Voeg een laag van de overgebleven verkruimelde koekjes toe en vervolgens een laag van de rest van het ricottamengsel.
Laat 1 uur afkoelen voordat je het toetje serveert, schep er dan de slagroom op en bestrooi met de pure chocolade.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen