Romige borlottibonen: om op te lepelen, op toast of te combineren met gestoomde vis, worstjes of een gebakken ei.

Romige borlottibonen: om op te lepelen, op toast of te combineren met gestoomde vis, worstjes of een gebakken ei.
Een heerlijk aperitivo-hapje geïnspireerd op een Italiaans recept. Ook lekker met witlof of ansjovis uit blik!
Een echte delicatesse is carciofi alla giudia, gefrituurde artisjok op joodse wijze, een recept van Sarah Puozzo.
Lunchgerecht: geroosterde peren met lardo en hazelnoten uit de oven met traditionele balsamicoazijn en kappertjesblaadjes.
Deze Siciliaanse insalata di finocchi e arance is een frisse salade van venkel, sinaasappel en zwarte olijven, uit het kookboek De Keuken van Sicilië.
Probeer Letitia’s favoriete pizza bianco met zoete vijgen en romige gorgonzola. Maak het deeg rond lunchtijd voor een perfect avondmaal.
Verrassend recept voor carbonara met wodka uit het kookboek Italopop. Probeer het en ontdek een nieuwe twist op een klassieker!
Chef Vanja van der Leeden deelt haar recept voor tarte tatin van aubergine en tomaat uit haar kookboek Italopop.
Jamie Oliver heeft een diepe liefde voor de Italiaanse keuken. Hier delen we zijn recept voor perfect pastadeeg.
Bak zelf deze luchtige focaccia met zwarte olijven en verse rozemarijn, de geur van versgebakken brood is hartstikke lekker!
Ontdek de authentieke Toscaanse keuken met chef-kok Mattia Risaliti. In 'Si Mangia' deelt hij familiegerechten zoals tortelli di patate uit Prato.
Heerlijk recept uit het kookboek Si Mangia, familierecepten uit Toscane. Tomaten met een knapperig laagje van parmezaan.
Deze courgettesalade is heel makkelijk te maken, ziet er prachtig uit, ook als bijgerecht, en is net weer even anders.
Recept voor passatelli in brodo van chef Gennaro Contaldo. Heerlijk simpel en voedzaam met kippenbouillon, citroen en Parmezaanse kaas.
In 1989 maakte De Smaken van Italië al een enorme indruk. Voor dit kookboek reisde Claudia Roden door heel Italië om de lokale specialiteiten te ontdekken.
De Italiaanse kokkinnen van Cucina Originale geven je graag een voorproefje van de kookcursussen met hun lekkere recept van tortellini.
De wintermaanden zijn een ideale tijd voor comfort food van het fornuis en uit de oven. We hebben zin in heerlijke gevulde rollade.
Vlees en vis gaan niet altijd goed samen, maar in dit gerecht vormen zij een fantastisch huwelijk! Het is vooral populair in Lombardia en Piemonte.