Geniet van ‘la bella vita’ met dit heerlijke paasrecept Geniet van ‘la bella vita’ met dit paasrecept voor sinaasappelpancakes met advocaatroom en witte chocolade.
Italiaanse appelcake Klassiek recept voor een heerlijke torta di mele, een klassieker die ‘la nonna’ zo tijdens…
Dipsaus van tuinbonen In Zuid-Italië gebruiken ze deze puree van tuinbonen als dip of als eenvoudige gezonde saus.
Geroosterde tomaten met gemarineerde ricotta De mooiste Italiaanse ingrediënten, de lekkerste gerechten, geroosterde tomaten en zachte ricotta.
Pizza bianca maken: wat is het en hoe doe je dat? De Italiaanse pizza die we meestal eten heeft tomatensaus als basis. Dat is een pizza…
Spaghetti vongole: zo maak je de lekkerste pasta met schelpjes Het geheim van een goede spaghetti vongole is dat je alle ingrediënten van tevoren klaarzet.
Amandelkoek met kaneel van Nigella Lawson Ben je gek op notengebak? Maak deze overheerlijke amandelkoek met kaneel van Nigella Lawson.
Zo maak je deze heerlijke frittata van Miljuschka Heerlijk en handig, zo’n Italiaanse frittata met opgeklopte ricotta. Dat vindt Miljuschka nou ook.
Siciliaanse cannoli vegan variant Wat is er fijner dan aan tafel blijven voor iets zoets toe? Een dessert maakt…
Penne met pijnboompitten van Antonio Carluccio De godfather van de Italiaanse keuken Antonio Carluccio is niet meer, maar van zijn gerechten…
Romige paddenstoelensoep met bruschetta Deze versie heeft veel smaak dankzij de knoflook en kruiden en heeft een fluweelzachte textuur…
Cantuccini maken volgens recept Cees Holtkamp Je hoeft echt niet helemaal naar Italië om de lekkerste cantuccini te eten, hier is…
Ditalini pasta met mosselen en bonen Emiko Davies schrijft over eten en reizen in Italië. Dit keer deelt ze het recept…
Siciliaanse tagliolini met citroen In het kookboek Med, proef je de voorliefde voor de Italiaanse keuken. Wij delen het…
Focaccia recept: zó maak je zelf dit Italiaanse platbrood Focaccia is het beroemde Italiaanse platbrood uit Ligurië. In dit recept delen we de klassieke…
Pasta met bloemkool en pijnboompitten Lekkere en makkelijke vegetarische pasta met bloemkool, pijnboompitten en saffraan.
Zo maak je deze spaghetti frittata met aubergine en tomaten De Nederlandse Meike Krüger reisde de hele wereld over, op zoek naar de lekkerste recepten.
Heerlijk recept voor de feestdagen: porchetta met cavolo nero Meike Krüger reisde de hele wereld over. We delen haar Italiaanse recepten met je.
In pancetta verpakte varkensfilet met peer en venkel Minimale inspanning voor een maximale smaak. Dat is wat je wilt als je een eenpansgerecht…
Zo maak je deze bruiloftssoep met balletjes, pasta en groenten Oorspronkelijk 'minestra maritata', wat letterlijk ‘getrouwde soep’ betekent.
Jansen & Jansen maken heerlijke panzerotti De een kookt, de ander eet het op. De zussen Jansen & Jansen, makers van…
Tomaat-basilicumsoep Soep smaakt lekker in alle seizoenen. Het zorgt voor een portie vitaminen en past bij…
Bloemkool uit de oven van Jamie Oliver In dit spectaculaire gerecht staat de fantastische, tikkeltje lompe bloemkool in de spotlights.
Paccheri met paarse spruitbroccoli Dit is een hoofdgerecht ter ere van paarse spruitbroccoli, maar je kunt net zo goed…