Heerlijke recept voor mafaldine met pistachepesto van Pien. Een fris pastagerecht met pistachenoten, courgette, ricotta en tuinerwten.

Heerlijke recept voor mafaldine met pistachepesto van Pien. Een fris pastagerecht met pistachenoten, courgette, ricotta en tuinerwten.
Recept voor groene plaattaart van Pien. Een knapperige bodem met citroenpesto, courgette, crème fraîche, groene asperges en mozzarella.
Recept voor spicy linguine frutti di mare, pasta met zeevruchten van Pien. Gebruik enkel zeevruchten van hoge kwaliteit.
Recept voor orzo alla norma, een kleine twist aan het klassieke gerecht: pasta alla norma. Een typisch Siciliaans gerecht met aubergine.
Recept voor een geweldige salade met gekonfijte artisjokken. Je kunt de artisjok zowel warm als koud eten.
Met dit recept maak je vier krokant gefrituurde sandwiches met mozzarella, in ‘carrozza’. De lekkerste mozzarellasandwiches die je ooit zal proeven.
Taralli is het Pugliese zoutje voor bij de aperitivo. Met dit recept maak je 24 krokante zoutjes, die hun oorsprong vinden in Zuid Italië.
Sterrenchef Sergio Herman is al jaren in de ban van de Italiaanse eetcultuur. Wij delen dit recept voor carbonara uit zijn kookboek New Italian.
Gnocchi van pompoen met salie uit de keuken van Toscanini. Perfecte combinatie, niet alleen een geweldig kleur, maar ook de smaak is zoet.
Restjes brood met van alles erop en eraan. Met veel kruiden en groenten van het land. Zo maak je Pane Cunzato ofwel een goed gevuld brood.
De ricotta in het beslag levert een verrassend resultaat op en gaat goed samen met het frisse van de blauwe bessen. Ricottacake, smullen!
Bakplaatrecept met Italiaanse touch. Makkelijk om te maken en succes verzekerd! Balletjes met saus van tomaten, gedroogde oregano en knoflook.
Dit pizzarecept is geweldig om te maken. Pizza bianca is het broertje van de gewone pizza. Gevuld met aardappel, buffelmozzarella en rozemarijn.
Recept voor corzetti met pesto van Majoraan, het minder bekende broertje van oregano. De pesto is geweldig lekker en eenvoudig te maken.
Rechtstreeks uit de keuken van Toscanini, pasta met pittige Italiaanse worst. Voor de saus gebruik je ‘nduja: een smeerbare worst uit Calabrië.
Recept voor tagliatelle met paddenstoelen van Toscanini in Amsterdam. En van wie kun je nu beter leren dan van doorgewinterde chef-koks?
Recept voor Linguine met pistachepesto en tonijn van chef Gennaro Contaldo. Lekker en voedzaam met pistache, citroen en Parmezaanse kaas.
Katie Parla levert met Grandi Gusti een liefdesbrief af aan de keuken van Zuid-Italië. De culinair journalist woont in Rome en maakt authentieke gerechten.
Heerlijk voor tussendoor of als afsluiter van een diner: granita van bloedsinaasappel. Het is makkelijk te maken en trekt ook gelijk de aandacht op tafel.
Het kookboek Een tafel vol van Meike Krüger puilt uit van de heerlijke gerechten. We delen haar lekkerste Italiaanse recepten.
Deze zachte koekjes met een aromatisch vleugje citroen zijn echt verslavend! Bak de koekjes met citroen – biscotti morbidi al limone – zelf.
Recept voor citroenrisotto met venkel van chef Gennaro Contaldo. Heerlijk fris en voedzaam met banaansjalot, bladpeterselie en Parmezaanse kaas.