Veggie-auteurs Miki Duerinck en Kristin Leybaert hebben al diverse kookboeken op hun naam staan en duiken nu in de Italiaanse keuken.

Veggie-auteurs Miki Duerinck en Kristin Leybaert hebben al diverse kookboeken op hun naam staan en duiken nu in de Italiaanse keuken.
Zo blijkt uit Sicilië, heerlijke gerechten van een Italiaans eiland. Vandaag delen we een recept uit het boek: pasta met sardines en wilde venkel.
Maud, Nina en Leonardo, van restaurant Toscanini, leren je in De bijbel van de Italiaanse keuken alles over het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.
Chocoladetaart met kersen en Barolo Chinato, een speciale wijn geproduceerd met Barolo DOCG uit Piemonte.
Heerlijke recept voor mafaldine met pistachepesto van Pien. Een fris pastagerecht met pistachenoten, courgette, ricotta en tuinerwten.
Recept voor groene plaattaart van Pien. Een knapperige bodem met citroenpesto, courgette, crème fraîche, groene asperges en mozzarella.
Recept voor spicy linguine frutti di mare, pasta met zeevruchten van Pien. Gebruik enkel zeevruchten van hoge kwaliteit.
Recept voor orzo alla norma, een kleine twist aan het klassieke gerecht: pasta alla norma. Een typisch Siciliaans gerecht met aubergine.
Recept voor een geweldige salade met gekonfijte artisjokken. Je kunt de artisjok zowel warm als koud eten.
Met dit recept maak je vier krokant gefrituurde sandwiches met mozzarella, in ‘carrozza’. De lekkerste mozzarellasandwiches die je ooit zal proeven.
Taralli is het Pugliese zoutje voor bij de aperitivo. Met dit recept maak je 24 krokante zoutjes, die hun oorsprong vinden in Zuid Italië.
Sterrenchef Sergio Herman is al jaren in de ban van de Italiaanse eetcultuur. Wij delen dit recept voor carbonara uit zijn kookboek New Italian.
Gnocchi van pompoen met salie uit de keuken van Toscanini. Perfecte combinatie, niet alleen een geweldig kleur, maar ook de smaak is zoet.
Restjes brood met van alles erop en eraan. Met veel kruiden en groenten van het land. Zo maak je Pane Cunzato ofwel een goed gevuld brood.
De ricotta in het beslag levert een verrassend resultaat op en gaat goed samen met het frisse van de blauwe bessen. Ricottacake, smullen!
Bakplaatrecept met Italiaanse touch. Makkelijk om te maken en succes verzekerd! Balletjes met saus van tomaten, gedroogde oregano en knoflook.
Dit pizzarecept is geweldig om te maken. Pizza bianca is het broertje van de gewone pizza. Gevuld met aardappel, buffelmozzarella en rozemarijn.
Recept voor corzetti met pesto van Majoraan, het minder bekende broertje van oregano. De pesto is geweldig lekker en eenvoudig te maken.
Rechtstreeks uit de keuken van Toscanini, pasta met pittige Italiaanse worst. Voor de saus gebruik je ‘nduja: een smeerbare worst uit Calabrië.
Recept voor tagliatelle met paddenstoelen van Toscanini in Amsterdam. En van wie kun je nu beter leren dan van doorgewinterde chef-koks?
Recept voor Linguine met pistachepesto en tonijn van chef Gennaro Contaldo. Lekker en voedzaam met pistache, citroen en Parmezaanse kaas.
Katie Parla levert met Grandi Gusti een liefdesbrief af aan de keuken van Zuid-Italië. De culinair journalist woont in Rome en maakt authentieke gerechten.