Bij een feestmaal mag een lekkere dolce niet ontbreken, we delen het recept van Donna Hay voor een heerlijke, niet al te moeilijke taart met citroenglazuur.

Bij een feestmaal mag een lekkere dolce niet ontbreken, we delen het recept van Donna Hay voor een heerlijke, niet al te moeilijke taart met citroenglazuur.
Gepofte knoflook is milder, zoeter en romiger. Met dit recept van Donna Hay kun je volop genieten van deze smaakmaker. Bruschetta van zuurdesem met burrata.
Toch zijn wij op de redactie niet vies van een beetje variatie, daarom deze variant op dit oer-Italiaanse gerecht.
Deze heerlijke pasta met pompoen aten we in trattoria Marina in Ferrara. De 71-jarige mamma die de scepter in de keuken zwaait, deelde met ons haar recept.
Een van onze favoriete recepten van Nigella Lawson zijn wentelteefjes gemaakt van panettone. Handig als je na de feestdagen nog Italiaans kerstbrood hebt.
In Italië is het geen Kerstmis zonder panettone, wij delen het recept voor dit kerstbrood uit Milaan. Stap voor stap leggen we je uit hoe je deze zelf bakt.
Minestrone is een Italiaanse groentesoep. Deze variant met pompoen past uitstekend bij het pompoen-en-soep-seizoen in oktober.
Deze gestapelde pompoencake met sinaasappel en mascarponeglazuur komt uit Sicilië. Voor deze cake kun je elke pompoensoort gebruiken.
In het kookboek Med van Claudia Roden proef je de voorliefde voor de Italiaanse keuken. Wij delen het recept voor pompoensoep met orzo en amaretti.
Chef Vanja van der Leeden laat in haar nieuwste kookboek Italopop een nieuwe kant van de Italiaanse keuken zien, we delen haar arancini basisrecept.
Niet je dag vandaag? Maak deze verrukkelijke pasta met prei, Parmezaanse kaas en Italiaanse ham en je voelt je meteen op en top!
Dit gerecht is hoe dan ook een herfstknaller! Aardappelsoep met porcini (eekhoorntjesbrood), tijm, room en daslook.
Gebakken tijgergarnalen ofwel gamba’s al pil pil. Door het brood met de garnalen en tomaten te bakken krijg je de lekkerste crostini.
Polentacake met pistache en sinaasappel recept, een echte allemansvriend. Met polenta en olijfolie als basis, is hij zowel lactose- als glutenvrij.
Foodstylist en receptontwikkelaar Adja Mehmet tovert er met de mooiste Italiaanse ingrediënten de lekkerste gerechten uit tevoorschijn.
Siciliaanse cannoli bij de koffie smaken altijd goed. Hoe leuk is het om deze Italiaanse dolce zelf te maken? Wij delen het recept.
Bij veel Italiaanse maaltijden wordt brood geserveerd. Je eet het bij antipasto en veegt er de saus van je bord. Wij delen het recept voor panini.
In 1950 verscheen de eerste uitgave van 'De Zilveren Lepel' en inmiddels is het een standaard werk over de Italiaanse keuken.
Wij delen het recept uit 'Made at home', het kookboek waarin Giorgio Locatelli recepten verzamelde die hij dagelijks deelt met familie en vrienden.
In het kookboek Med van Claudia Roden proef je de voorliefde voor de Italiaanse keuken. Wij delen alvast het recept voor lekkere kip met druiven.