Massimo Bottura is een bekende Italiaanse chef en deelt zijn recept voor pompoenrisotto.

Een van onze favoriete recepten van Nigella Lawson zijn wentelteefjes gemaakt van panettone. Handig als je na de feestdagen nog Italiaans kerstbrood hebt.
In Italië is het geen Kerstmis zonder panettone, wij delen het recept voor dit kerstbrood uit Milaan. Stap voor stap leggen we je uit hoe je deze zelf bakt.
Minestrone is een Italiaanse groentesoep. Deze variant met pompoen past uitstekend bij het pompoen-en-soep-seizoen in oktober.
Deze gestapelde pompoencake met sinaasappel en mascarponeglazuur komt uit Sicilië. Voor deze cake kun je elke pompoensoort gebruiken.
In het kookboek Med van Claudia Roden proef je de voorliefde voor de Italiaanse keuken. Wij delen het recept voor pompoensoep met orzo en amaretti.
Chef Vanja van der Leeden laat in haar nieuwste kookboek Italopop een nieuwe kant van de Italiaanse keuken zien, we delen haar arancini basisrecept.
Niet je dag vandaag? Maak deze verrukkelijke pasta met prei, Parmezaanse kaas en Italiaanse ham en je voelt je meteen op en top!
Dit gerecht is hoe dan ook een herfstknaller! Aardappelsoep met porcini (eekhoorntjesbrood), tijm, room en daslook.
Gebakken tijgergarnalen ofwel gamba’s al pil pil. Door het brood met de garnalen en tomaten te bakken krijg je de lekkerste crostini.
Polentacake met pistache en sinaasappel recept, een echte allemansvriend. Met polenta en olijfolie als basis, is hij zowel lactose- als glutenvrij.
Foodstylist en receptontwikkelaar Adja Mehmet tovert er met de mooiste Italiaanse ingrediënten de lekkerste gerechten uit tevoorschijn.
Siciliaanse cannoli bij de koffie smaken altijd goed. Hoe leuk is het om deze Italiaanse dolce zelf te maken? Wij delen het recept.
Bij veel Italiaanse maaltijden wordt brood geserveerd. Je eet het bij antipasto en veegt er de saus van je bord. Wij delen het recept voor panini.
In 1950 verscheen de eerste uitgave van 'De Zilveren Lepel' en inmiddels is het een standaard werk over de Italiaanse keuken.
Wij delen het recept uit 'Made at home', het kookboek waarin Giorgio Locatelli recepten verzamelde die hij dagelijks deelt met familie en vrienden.
In het kookboek Med van Claudia Roden proef je de voorliefde voor de Italiaanse keuken. Wij delen alvast het recept voor lekkere kip met druiven.
In dit pastarecept wordt er gekozen voor de variant van Leonardo Vignoli van Cesare al Casaletto. Fijn geraspte pecorino romano en spaghetti.
Veggie-auteurs Miki Duerinck en Kristin Leybaert hebben al diverse kookboeken op hun naam staan en duiken nu in de Italiaanse keuken.
Zo blijkt uit Sicilië, heerlijke gerechten van een Italiaans eiland. Vandaag delen we een recept uit het boek: pasta met sardines en wilde venkel.
Maud, Nina en Leonardo, van restaurant Toscanini, leren je in De bijbel van de Italiaanse keuken alles over het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.