Oeh, wat houden wij van toetjes als deze: met een krokantje, een zuurtje en iets romigs. Op Sardinië weten ze wat lekker is.

Oeh, wat houden wij van toetjes als deze: met een krokantje, een zuurtje en iets romigs. Op Sardinië weten ze wat lekker is.
De wintermaanden zijn een ideale tijd voor comfort food van het fornuis en uit de oven. We hebben zin in rijk gevulde soepen en warme toetjes.
De wintermaanden zijn een ideale tijd voor comfort food van het fornuis en uit de oven. We hebben zin in heerlijke gevulde rollade.
Jamie Oliver deelt in zijn kookboek ‘Jamie kookt Italië’ klassieke Italiaanse recepten. Wij delen het recept voor zwijnenragù.
Vlees en vis gaan niet altijd goed samen, maar in dit gerecht vormen zij een fantastisch huwelijk! Het is vooral populair in Lombardia en Piemonte.
Deze maanden van het jaar zijn een ideale tijd voor comfort food van het fornuis en uit de oven. We hebben zin in rijk gevulde soepen en warme toetjes.
De Italiaanse honger naar truffels – tartufi – is groot. Met name in de noordelijke en centrale regio's. Daar serveren ze bijvoorbeeld dit lekkere gerecht.
Chef Vanja van der Leeden laat in haar nieuwste kookboek Italopop een nieuwe kant van de Italiaanse keuken zien, we delen haar arancini vulling.
Chef Vanja van der Leeden laat in haar kookboek Italopop een nieuwe kant van de Italiaanse keuken zien, we delen haar recept voor pasta met uienragout.
Chef Vanja van der Leeden laat in haar nieuwste kookboek Italopop een nieuwe kant van de Italiaanse keuken zien, we delen haar recept voor capunet.
Het laagje boter en gekaramelliseerde appels creëert een subtiele korst met een donkere, goudbruine kleur. Heerlijk recept voor appeltaart zonder deeg.
Recept voor gedroogde vis afkomstig uit Venetië met gebakken groenten. Serveer als Venetiaanse borrelhap of voorgerecht.
Winterse Bellini cocktail, geïnspireerd door Cipriani's legendarische recept uit 1948. Proef de verse perzikpuree of varieer met nectarines en abrikozen.
Wie houdt er niet van Italiaanse tiramisu? Tijdens de feestdagen maken we hem het liefst zelf. Bij voorkeur in een grote schaal.
Koekjes met amandelen en chocolade of florentine op z'n Italiaans. Uit het kookboek van Russel Norman Brutto – gerechten uit de Florentijnse keuken.
Deze klassieke Florentijnse runderstoof heeft extreem diepe smaken en troostrijke texturen, maar je kunt de bereiding niet overhaasten.
Een kitscherig recept dat in de jaren tachtig populair was in Italië en de VS, en nu zelfs een kleine revival doormaakt in New York; penne alla vodka.
Gnudi recept, de simpelste vorm van pasta die je zelf kunt maken. De combinatie van spinazie en ricotta is traditioneel en komt in veel pastasoorten in de regio van Florence voor.
Gepofte knoflook is milder, zoeter en romiger. Met dit recept van Donna Hay kun je volop genieten van deze smaakmaker. Recept voor snelle knoflookpasta.
Het klassieke recept voor tiramisu kennen we allemaal. Met dit recept van Donna Hay maak je eenvoudig tiramisu met een twist, namelijk met chocolademousse.
Bij een feestmaal mag een lekkere dolce niet ontbreken, we delen het recept van Donna Hay voor een heerlijke, niet al te moeilijke taart met citroenglazuur.
Gepofte knoflook is milder, zoeter en romiger. Met dit recept van Donna Hay kun je volop genieten van deze smaakmaker. Bruschetta van zuurdesem met burrata.
Toch zijn wij op de redactie niet vies van een beetje variatie, daarom deze variant op dit oer-Italiaanse gerecht.