Een echte delicatesse is carciofi alla giudia, gefrituurde artisjok op joodse wijze, een recept van Sarah Puozzo.

Een echte delicatesse is carciofi alla giudia, gefrituurde artisjok op joodse wijze, een recept van Sarah Puozzo.
Lunchgerecht: geroosterde peren met lardo en hazelnoten uit de oven met traditionele balsamicoazijn en kappertjesblaadjes.
Bucatini met bloemkool en broodkruim: in een handomdraai een zonnige en smaakvolle pasta op tafel. Afkomstig uit het kookboek De Keuken van Sicilië.
Deze spaghetti met ansjovis en krokant kruim zet je in een handomdraai op tafel. Afkomstig uit het kookboek De Keuken van Sicilië.
Deze Siciliaanse insalata di finocchi e arance is een frisse salade van venkel, sinaasappel en zwarte olijven, uit het kookboek De Keuken van Sicilië.
Ontdek de culinaire underdog brandnetel met dit recept voor brandnetelrisotto. Simpel te bereiden, met een smaak die doet denken aan spinazie en rucola.
Probeer Letitia’s favoriete pizza bianco met zoete vijgen en romige gorgonzola. Maak het deeg rond lunchtijd voor een perfect avondmaal.
Kook met lokale ingrediënten en geniet van gerechten zoals deze pasta met wilde asperges van Letitia Clark.
Spaghetti met krokante knoflookkruimels, ansjovis en wilde venkel. Een smaakvol Italiaans gerecht met in olijfolie gebakken knoflook en broodkruim.
Verrassend recept voor carbonara met wodka uit het kookboek Italopop. Probeer het en ontdek een nieuwe twist op een klassieker!
Chef Vanja van der Leeden deelt haar recept voor tarte tatin van aubergine en tomaat uit haar kookboek Italopop.
Dit spruitjesrecept van de Italiaanse chef Meni Valle is een heerlijk bijgerecht: uit de grillpan, met honing en knapperige walnoten.
Jamie Oliver heeft een diepe liefde voor de Italiaanse keuken. Hier delen we zijn recept voor perfect pastadeeg.
Jamie Oliver heeft een diepe liefde voor de Italiaanse keuken. Hier delen we zijn recept voor gevulde ravioli, een absolute must-try!
Zo maak je een verrassend en gezonde pistachesemifreddo gemaakt met mandarijn uit het kookboek van de zussen Jansen & Jansen.
Proef de rijke smaken van deze amandel-koffiecake met romige botercrème, een traditioneel recept uit Istria van Paola Bacchia.
Geniet van heerlijke, krokante mosselen uit de oven, geïnspireerd door de Italiaanse invloeden van Istrië. Een recept uit het kookboek Istria.
Geniet van crêperolletjes met radicchio, geïnspireerd door de Italiaanse invloeden van Istrië. Een recept uit de jeugd van Paola Bacchia.
Probeer deze venkelgratin met een krokant laagje, bereid in een romige saus die de verfijnde smaak van venkel perfect naar voren brengt.