We delen het recept voor een heerlijk zoete cake met verse abrikozen en vanille. Geserveerd met romige abrikozen-citroenyoghurt.

We delen het recept voor een heerlijk zoete cake met verse abrikozen en vanille. Geserveerd met romige abrikozen-citroenyoghurt.
We delen het recept voor Italiaanse citroentaart met knapperige korst, blauwe besjes en dun gesneden salie.
Deze lekkere frisse salade met venkel komt uit De Zilveren Lepel Vegetarisch. Ideaal voor een zomerse avond.
In Puglia zijn cime di rapa onlosmakelijk verbonden met de oortjespasta uit deze regio, orecchiette. Hier delen we het recept.
Op de redactie maken we vandaag krokante wafeltjes met een romige pistachecrème en bosvruchtjes uit De Zilveren Lepel – Bakboek.
Dat de Italiaanse keuken grotendeels gebaseerd is op groenten, bewijzen de lekkere recepten uit Veganista.
Kersen en ricotta zijn een klassieke combinatie, net als kersen en amandelen, en beide met een goede reden.
Ricotta al caffè is een ongelooflijk eenvoudig dessert, geïnspireerd op een klein receptje in Elizabeth Davids kookboek uit 1954.
Maud, Nina en Leonardo, van Toscanini in Amsterdam, leren je alles over het maken van Italiaanse gerechten.
Jamie Oliver heeft een grote liefde voor de Italiaanse keuken. Zijn recept voor Italiaanse ham, eieren en frites.
Recept voor burrata met zeekraal, lamsoor en zalmeitjes, heerlijk in combinatie met knapperige groenten.
Geniet van ‘la bella vita’ met dit paasrecept voor sinaasappelpancakes met advocaatroom en witte chocolade.
Klassiek recept voor een heerlijke torta di mele, een klassieker die ‘la nonna’ zo tijdens een weekendlunch zou kunnen serveren.
De Italiaanse pizza die we meestal eten heeft tomatensaus als basis. Dat is een pizza rossa. Wel eens van een pizza bianca gehoord?