Een kerstdiner voorbereiden kost natuurlijk best veel tijd. Zet in een korte tijd wat lekkers op tafel! Dit zijn vijf makkelijke desserts.

Een kerstdiner voorbereiden kost natuurlijk best veel tijd. Zet in een korte tijd wat lekkers op tafel! Dit zijn vijf makkelijke desserts.
Oeh, wat houden wij van toetjes als deze: met een krokantje, een zuurtje en iets romigs. Op Sardinië weten ze wat lekker is.
De wintermaanden zijn een ideale tijd voor comfort food van het fornuis en uit de oven. We hebben zin in rijk gevulde soepen en warme toetjes.
Wie houdt er niet van Italiaanse tiramisu? Tijdens de feestdagen maken we hem het liefst zelf. Bij voorkeur in een grote schaal.
Het klassieke recept voor tiramisu kennen we allemaal. Met dit recept van Donna Hay maak je eenvoudig tiramisu met een twist, namelijk met chocolademousse.
Bij een feestmaal mag een lekkere dolce niet ontbreken, we delen het recept van Donna Hay voor een heerlijke, niet al te moeilijke taart met citroenglazuur.
Een van onze favoriete recepten van Nigella Lawson zijn wentelteefjes gemaakt van panettone. Handig als je na de feestdagen nog Italiaans kerstbrood hebt.
In Italië is het geen Kerstmis zonder panettone, wij delen het recept voor dit kerstbrood uit Milaan. Stap voor stap leggen we je uit hoe je deze zelf bakt.
Deze gestapelde pompoencake met sinaasappel en mascarponeglazuur komt uit Sicilië. Voor deze cake kun je elke pompoensoort gebruiken.
Siciliaanse cannoli bij de koffie smaken altijd goed. Hoe leuk is het om deze Italiaanse dolce zelf te maken? Wij delen het recept.
Chocoladetaart met kersen en Barolo Chinato, een speciale wijn geproduceerd met Barolo DOCG uit Piemonte.
Restjes brood met van alles erop en eraan. Met veel kruiden en groenten van het land. Zo maak je Pane Cunzato ofwel een goed gevuld brood.
Rechtstreeks uit de keuken van Toscanini, pasta met pittige Italiaanse worst. Voor de saus gebruik je ‘nduja: een smeerbare worst uit Calabrië.
Heerlijk voor tussendoor of als afsluiter van een diner: granita van bloedsinaasappel. Het is makkelijk te maken en trekt ook gelijk de aandacht op tafel.
Deze meloensalade is heel snel om te maken, ideaal als voorgerecht of als dessert. Bijna elke meloensoort is geschikt voor dit recept.
Deze Siciliaanse vis cuscusu imperiale uit Trapani is een heerlijk visrecept van de veelgeprezen kookboekenschrijfster Claudia Roden.
Caprese is een klassiek, Italiaans voorgerecht. Caprese met avocado en aardbeien is een moderne variant op dit bekende gerecht.
Dit Napolitaanse gebakje is bekend en gewaardeerd over de hele wereld. En dat is niet voor niets: de babà heeft een heerlijke zoete smaak.
Zo maak je een verrassend en gezond zomers ijsje, ijs gemaakt van olijfolie uit het kookboek van de zussen Jansen & Jansen.
Deze cake gaat tot de laatste kruimel op. Dankzij de Italiaanse tipo 00-bloem met zijn fijne korrel wordt je gebak heerlijk luchtig.
We delen het recept voor een heerlijk zoete cake met verse abrikozen en vanille. Geserveerd met romige abrikozen-citroenyoghurt.