Romige polenta met paddenstoelen van Claudia Roden. Je kunt ook prima shiitakes en kastanjechampignons voor dit gerecht gebruiken.

Romige polenta met paddenstoelen van Claudia Roden. Je kunt ook prima shiitakes en kastanjechampignons voor dit gerecht gebruiken.
Zwaardvis is een van de weinige vissoorten die vleesachtig genoeg is om zonder vel onbevreesd in een koekenpan te bakken, een heerlijk recept.
In 1950 verscheen de eerste uitgave van De Zilveren Lepel en inmiddels is het een standaard werk over de Italiaanse keuken.
In Puglia zijn cime di rapa onlosmakelijk verbonden met de oortjespasta uit deze regio, orecchiette. Hier delen we het recept.
Dat de Italiaanse keuken grotendeels gebaseerd is op groenten, bewijzen de lekkere recepten uit Veganista.
Maud, Nina en Leonardo, van Toscanini in Amsterdam, leren je alles over het maken van Italiaanse gerechten.
De Italiaanse pizza die we meestal eten heeft tomatensaus als basis. Dat is een pizza rossa. Wel eens van een pizza bianca gehoord?
De godfather van de Italiaanse keuken Antonio Carluccio is niet meer, maar van zijn gerechten genieten we nog altijd.
Emiko Davies schrijft over eten en reizen in Italië. Dit keer deelt ze het recept voor pasta met mosselen en bonen.
In het kookboek Med, proef je de voorliefde voor de Italiaanse keuken. Wij delen het recept voor tagliolini.