Gnudi recept, de simpelste vorm van pasta die je zelf kunt maken. De combinatie van spinazie en ricotta is traditioneel en komt in veel pastasoorten in de regio van Florence voor.

Gnudi recept, de simpelste vorm van pasta die je zelf kunt maken. De combinatie van spinazie en ricotta is traditioneel en komt in veel pastasoorten in de regio van Florence voor.
Gepofte knoflook is milder, zoeter en romiger. Met dit recept van Donna Hay kun je volop genieten van deze smaakmaker. Recept voor snelle knoflookpasta.
Deze heerlijke pasta met pompoen aten we in trattoria Marina in Ferrara. De 71-jarige mamma die de scepter in de keuken zwaait, deelde met ons haar recept.
Minestrone is een Italiaanse groentesoep. Deze variant met pompoen past uitstekend bij het pompoen-en-soep-seizoen in oktober.
In het kookboek Med van Claudia Roden proef je de voorliefde voor de Italiaanse keuken. Wij delen het recept voor pompoensoep met orzo en amaretti.
Gebakken tijgergarnalen ofwel gamba’s al pil pil. Door het brood met de garnalen en tomaten te bakken krijg je de lekkerste crostini.
In 1950 verscheen de eerste uitgave van 'De Zilveren Lepel' en inmiddels is het een standaard werk over de Italiaanse keuken.
In het kookboek Med van Claudia Roden proef je de voorliefde voor de Italiaanse keuken. Wij delen alvast het recept voor lekkere kip met druiven.
In dit pastarecept wordt er gekozen voor de variant van Leonardo Vignoli van Cesare al Casaletto. Fijn geraspte pecorino romano en spaghetti.
Veggie-auteurs Miki Duerinck en Kristin Leybaert hebben al diverse kookboeken op hun naam staan en duiken nu in de Italiaanse keuken.
Zo blijkt uit Sicilië, heerlijke gerechten van een Italiaans eiland. Vandaag delen we een recept uit het boek: pasta met sardines en wilde venkel.
Sterrenchef Sergio Herman is al jaren in de ban van de Italiaanse eetcultuur. Wij delen dit recept voor carbonara uit zijn kookboek New Italian.
Gnocchi van pompoen met salie uit de keuken van Toscanini. Perfecte combinatie, niet alleen een geweldig kleur, maar ook de smaak is zoet.
Bakplaatrecept met Italiaanse touch. Makkelijk om te maken en succes verzekerd! Balletjes met saus van tomaten, gedroogde oregano en knoflook.
Dit pizzarecept is geweldig om te maken. Pizza bianca is het broertje van de gewone pizza. Gevuld met aardappel, buffelmozzarella en rozemarijn.
Recept voor corzetti met pesto van Majoraan, het minder bekende broertje van oregano. De pesto is geweldig lekker en eenvoudig te maken.
Rechtstreeks uit de keuken van Toscanini, pasta met pittige Italiaanse worst. Voor de saus gebruik je ‘nduja: een smeerbare worst uit Calabrië.
Recept voor tagliatelle met paddenstoelen van Toscanini in Amsterdam. En van wie kun je nu beter leren dan van doorgewinterde chef-koks?
Recept voor Linguine met pistachepesto en tonijn van chef Gennaro Contaldo. Lekker en voedzaam met pistache, citroen en Parmezaanse kaas.
Katie Parla levert met Grandi Gusti een liefdesbrief af aan de keuken van Zuid-Italië. De culinair journalist woont in Rome en maakt authentieke gerechten.
Recept voor citroenrisotto met venkel van chef Gennaro Contaldo. Heerlijk fris en voedzaam met banaansjalot, bladpeterselie en Parmezaanse kaas.