Toscanini
in Amsterdam
is meerdere keren
uitgeroepen tot de beste
Italiaan van Nederland.
En van wie kun je nu beter
leren dan van doorgewinterde chef-koks? In hun
nieuwste kookboek leer
je hoe je de lekkerste
pastagerechten in een
handomdraai op
tafel tovert.
Zoals dit lekkere pastarecept, rechtstreeks uit de keuken van Toscanini. Voor deze saus gebruik je ‘nduja: een smeerbare worst uit Calabrië. Het heeft een pikante smaak, doordat er peperoncini (kleine hete pepertjes) aan zijn toegevoegd.
Pre-order het nieuwe kookboek Toscanini eenvoudig in onze webshop.
Of bestel in combinatie met een abonnement, dan heb je het bij verschijnen op 19 september als eerste in huis.
Recept met pittige Italiaanse worst
Voorbereidingstijd: 30 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 40 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
50mlextra vergine olijfolie
1tropea-ui of rode uifijngesneden
50gr’nduja
1gepelde tomaten blik (400 gr)
zoutnaar smaak
400grcasareccegedroogd (of gebruik een andere korte pasta)
50grpecorinogeraspt
Instructies
Verwarm in een wijde pan de olijfolie. Voeg de ui toe en laat deze in 10 minuten zacht en zoet worden. Verwijder het vel van de ’nduja en verdeel de worst in kleine stukken.
Voeg de stukjes toe en bak 2 minuten tot de ’nduja uit elkaar gevallen is. Voeg de tomaten toe en laat ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen. Roer af en toe en maak grote stukken tomaat klein met een houten lepel. Proef de saus en voeg eventueel wat zout toe.
Zet een pan met 4 liter water op. Voeg als het water kookt 2 afgestreken eetlepels zout toe (dit is ongeveer 8 gram zout per liter water). Doe de pasta in de pan en roer door met een houten lepel. Kook de casarecce 1 minuut korter dan op de verpakking staat aangegeven.
Als de pasta bijna klaar is, zet je de pan met saus op hoog vuur. Haal de casarecce met een schuimspaan uit de pan en doe ze bij de saus. Voeg een soeplepel kookwater toe en roer goed door, ongeveer 1 minuut. Serveer met wat pecorino.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen