Terug naar overzicht
Pasta met pittige Italiaanse worst

Recept met pittige Italiaanse worst

Toscanini in Amsterdam is meerdere keren uitgeroepen tot de beste Italiaan van Nederland. En van wie kun je nu beter leren dan van doorgewinterde chef-koks? In hun nieuwste kookboek leer je hoe je de lekkerste pastagerechten in een handomdraai op tafel tovert.

Zoals dit lekkere pastarecept, rechtstreeks uit de keuken van Toscanini. Voor deze saus gebruik je ‘nduja: een smeerbare worst uit Calabrië. Het heeft een pikante smaak, doordat er peperoncini (kleine hete pepertjes) aan zijn toegevoegd. Pre-order het nieuwe kookboek Toscanini eenvoudig in onze webshop. Of bestel in combinatie met een abonnement, dan heb je het bij verschijnen op 19 september als eerste in huis.
Pasta met pittige Italiaanse worst

Recept met pittige Italiaanse worst

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • 1 tropea-ui of rode ui fijngesneden
  • 50 gr ’nduja
  • 1 gepelde tomaten blik (400 gr)
  • zout naar smaak
  • 400 gr casarecce gedroogd (of gebruik een andere korte pasta)
  • 50 gr pecorino geraspt

Instructies

  • Verwarm in een wijde pan de olijfolie. Voeg de ui toe en laat deze in 10 minuten zacht en zoet worden. Verwijder het vel van de ’nduja en verdeel de worst in kleine stukken.
  • Voeg de stukjes toe en bak 2 minuten tot de ’nduja uit elkaar gevallen is. Voeg de tomaten toe en laat ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen. Roer af en toe en maak grote stukken tomaat klein met een houten lepel. Proef de saus en voeg eventueel wat zout toe.
  • Zet een pan met 4 liter water op. Voeg als het water kookt 2 afgestreken eetlepels zout toe (dit is ongeveer 8 gram zout per liter water). Doe de pasta in de pan en roer door met een houten lepel. Kook de casarecce 1 minuut korter dan op de verpakking staat aangegeven.
  • Als de pasta bijna klaar is, zet je de pan met saus op hoog vuur. Haal de casarecce met een schuimspaan uit de pan en doe ze bij de saus. Voeg een soeplepel kookwater toe en roer goed door, ongeveer 1 minuut. Serveer met wat pecorino.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.