Terug naar overzicht
Chocolademousse-tiramisu

Tiramisu met een twist: chocolademousse-tiramisu

Het klassieke recept voor tiramisu kennen we allemaal. Met dit recept van Donna Hay maak je eenvoudig tiramisu met een twist – namelijk met chocolademousse – uit haar nieuwste kookboek Even more Basics to Brilliance.

Wil je weten hoe je de chocolademousse maakt? Kijk dan in onze nieuwste editie. Bestel het nieuwe kookboek Even more Basics to Brilliance eenvoudig in onze webshop, dan heb je het boek en recept snel in huis.
Chocolademousse-tiramisu

Chocolademousse-tiramisu

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 20 minuten
Porties: 12 personen

Ingrediënten

  • 16 lange vingers
  • 1 recept chocolademoussemengsel klaargemaakt tot en met stap 5
  • 1 opgeklopte room voor erbij

Chocoladedipsaus:

  • 2 el cacao
  • 2 el pure ahornsiroop
  • 80 ml melk

Koffiesiroop:

  • 160 ml verse espresso
  • 55 gr fijne kristalsuiker

Instructies

  • Bekleed een cakeblik van 10 x 25 cm met bakpapier.
  • Roer in een kom de cacao en ahornsiroop door elkaar. Klop de melk erdoor.
  • Doop 8 langevingers 3 seconden in de dipsaus en leg ze in het beklede cakeblik.
  • Schep de helft van de chocolademousse erover en herhaal; eindig met een laag mousse.
  • Dek af met een laag bakpapier en een laag plasticfolieen zet 6 uur of een nacht in de koelkast.

Maak de koffiesiroop:

  • Verwarm een antiaanbakpan op laag vuur. Schenk de espresso en suiker erin en roer tot de suiker oplost. Laat 10-12 minuten heel zacht koken, of tot er een dikke siroop over is. Laat afkoelen.
  • Leg de tiramisu op een platte schaal en verdeel de opgeklopte room en koffiesiroop erover.
3.50 van 2 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.