Het klassieke recept voor tiramisu kennen we allemaal. Met dit recept van Donna Hay maak je eenvoudig tiramisu met een twist – namelijk met chocolademousse – uit haar nieuwste kookboek Even more Basics to Brilliance.
Wil je weten hoe je
de chocolademousse maakt?
Kijk dan in onze nieuwste editie.
Bestel het nieuwe kookboek Even more Basics to Brilliance eenvoudig in onze webshop, dan heb je het boek en recept snel in huis.
Chocolademousse-tiramisu
Voorbereidingstijd: 20 minutenminuten
Bereidingstijd: 6 uuruur
Totale tijd: 6 uuruur20 minutenminuten
Porties: 12personen
Ingrediënten
16lange vingers
1receptchocolademoussemengselklaargemaakt tot en met stap 5
1opgeklopte roomvoor erbij
Chocoladedipsaus:
2elcacao
2elpure ahornsiroop
80mlmelk
Koffiesiroop:
160mlverse espresso
55grfijne kristalsuiker
Instructies
Bekleed een cakeblik van 10 x 25 cm met bakpapier.
Roer in een kom de cacao en ahornsiroop door elkaar. Klop de melk erdoor.
Doop 8 langevingers 3 seconden in de dipsaus en leg ze in het beklede cakeblik.
Schep de helft van de chocolademousse erover en herhaal; eindig met een laag mousse.
Dek af met een laag bakpapier en een laag plasticfolieen zet 6 uur of een nacht in de koelkast.
Maak de koffiesiroop:
Verwarm een antiaanbakpan op laag vuur. Schenk de espresso en suiker erin en roer tot de suiker oplost. Laat 10-12 minuten heel zacht koken, of tot er een dikke siroop over is. Laat afkoelen.
Leg de tiramisu op een platte schaal en verdeel de opgeklopte room en koffiesiroop erover.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen