Terug naar overzicht
Ravioli recept Jamie Oliver

Ravioli met groenten, aardappel en kaas van Jamie Oliver

Jamie Oliver heeft een diepe liefde voor de Italiaanse keuken. En wij houden van zijn no nonsense recepten.

Hier delen we het recept voor ravioli met seizoensgroenten, aardappelpuree en kaas, een absolute must-try! De gemengde seizoensgroenten zoals daslook, snijbiet, brandnetel, spinazie of rucola brengen een frisse en levendige smaak, perfect in combinatie met de romige aardappelpuree en de kaas. Hierbij heb je ook Jamie’s recept voor pastadeeg nodig. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Ravioli recept Jamie Oliver

Ravioli met groenten, aardappel en kaas

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • ¼ recept pastadeeg
  • 1 aardappel groot
  • 150 gr boter
  • 1 teentje knoflook
  • ½-1 rode chilipeper vers
  • olijfolie
  • 150 gr gemengde seizoensgroenten zoals daslook, snijbiet, brandnetel, spinazie of rucola
  • 40 gr pecorino of parmezaan, plus extra voor erbij
  • 1 nootmuskaat om te raspen
  • 1 citroen

Instructies

  • Maak om te beginnen je pastadeeg.
  • Schil de aardappel, snijd hem in grove stukjes en kook deze 15 minuten in (gezouten) kokend water, tot ze zacht zijn.
  • Laat ze uitlekken en uitdampen, doe ze terug in de pan en stamp ze met 2 klontjes boter en een snufje zeezout en zwarte peper tot puree.
  • Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes, hak de rode peper fijn (verwijder eventueel de zaadjes) en bak ze met een scheutje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur tot ze licht goudbruin zijn.
  • Was de groenten en verwijder de stugge steeltjes. Houd een handjevol blaadjes apart, doe de rest in de pan en laat ze al roerend slinken.
  • Kook alles in tot het donker is en er geen overtollig vocht meer is.
  • Zet het vuur uit en laat 10 minuten afkoelen.
  • Hak de afgekoelde blaadjes superfijn en doe ze bij de puree.
  • Rasp de pecorino en de helft van de nootmuskaat erover, roer door en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Maak 24 ravioli’s: rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikte van 1 mm.
  • Schep volle theelepels van je vulling met gelijke tussenruimte, iets uit het midden, op 14 cm brede stroken pasta.
  • Kwast het deeg rond de hoopjes in met een beetje water en klap de pasta over de vulling heen. Druk het deeg rond de hoopjes aan en probeer er ook zoveel mogelijk lucht uit te drukken.
  • Snijd er vierkante kussentjes van 7 cm van en leg deze op een met semolina bestoven bakplaat.
  • Kook de ravioli met twee porties tegelijk 2 minuten in gezouten kokend water. Smelt intussen een flinke klont boter in een koekenpan op matig hoog vuur en bak twee porties van de apart gehouden rauwe blaadjes tot ze lekker krokant zijn.
  • Schep de pasta op twee borden, giet de gesmolten boter erover, bestrooi met de krokante blaadjes, schaaf er een paar krullen pecorino boven en maak de porties af met een flinke kneep citroensap.
  • Zet de borden op tafel zodat de eerste geluksvogels kunnen aanvallen terwijl je met de volgende twee porties aan de slag gaat. Succes verzekerd!
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.