Hou je van ravioli, maar heb je het nog nooit zelf gemaakt? Met dit recept lukt het je zeker. Deze ravioli met cantharellen en tijm is ideaal voor liefhebbers van eenvoudige, smaakvolle maaltijden.
De aardse cantharellen en frisse tijm zorgen voor een heerlijke vulling die perfect samensmelt in zelfgemaakte ravioli. Het is eenvoudig te maken, al vraagt het wat tijd, en brengt een stukje authentiek Italië bij je thuis.
Dit recept komt uit De Zilveren Lepel Pasta, waar je in de nieuwste editie driehonderd pastarecepten vindt! Je kunt het boek hier bestellen.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Ravioli met cantharellen en tijm
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 35 minutenminuten
Rusttijd: 1 uuruur
Totale tijd: 1 uuruur50 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
300grbloemplus iets extra voor het aanrecht
2eieren
2eierdooiers
1elolijfolie
zout
Voor de vulling
2elolijfolie
1uifijngehakt
1teentjeknoflookfijngehakt
1mespunt tijmvers
500grcantharellenfijngehakt
50grParmezaanse kaasgeraspt
zout en peper
Voor de saus
50grboter
1elverse tijmfijngehakt
40grParmezaanse kaasgeraspt
Instructies
Maak het pastadeeg. Zeef de bloem op het aanrecht en maak een bergje met een kuiltje in het midden.
Breek er 1 ei in en voeg de dooiers, de olie en wat zout toe. Kneed grondig, trek langzamerhand de droge elementen naar binnen. Maak er een bal van en laat hem 1 uur onder een schone theedoek rusten.
Maak intussen de vulling. Verhit de olie in een ondiepe pan. Fruit de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur; roer af en toe.
Voeg de tijm en paddenstoelen toe, breng alles met zout op smaak en laat het 20 minuten pruttelen; roer af en toe. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Roer er dan de kaas door en doe er zout en peper naar smaak bij. Klop het laatste ei in een kom los. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven aanrecht dun uit en haal er rondjes van 8 cm doorsnee uit.
Bestrijk ze allemaal met losgeklopt ei, leg er wat vulling op, vouw het deeg eroverheen en druk de randen goed aan.
Kook de ravioli in veel water met zout tot ze komen bovendrijven en beetgaar zijn.
Maak intussen de saus. Smelt de boter in een ondiepe pan en roer er de tijm door. Laat de ravioli uitlekken en roer ze voorzichtig door de saus. Schep ze in een warme schaal, zet ze meteen op tafel en geef de kaas er apart bij.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen