Terug naar overzicht
Ravioli met geitenkaas

Ravioli met geitenkaas en halfgedroogde pomodorini

Deze ravioli is gevuld met geitenkaas en sappige halfgedroogde pomodorini, afgemaakt met olijfolie en pittige rucola. Rucola kweek je heel makkelijk zelf en is onmisbaar om een gerecht als dit mooi af te maken. Want wat er mooi uitziet, smaakt nóg lekkerder!

Dit recept komt uit Pasta, risotto & gnocchi van Janneke Philippi.

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 100 g zachte geitenkaas
  • 250 g ricotta
  • 75 g halfgedroogde pomodorini
  • 1 portie vers pastadeeg
  • Extra vergine olijfolie
  • Handvol rucola
  • griesmeel

Preparation

  • 1Prak voor de vulling in een kom de zachte geitenkaas met een vork door de ricotta. Hak de tomaatjes fijn en schep ze met zout en peper naar smaak door het kaasmengsel.
  • 2Rol het deeg op een pastamachine of met een deegroller tot lappen van 1 mm dikte. Schep op elk deegvel met twee theelepels bergjes van de vulling, met een tussenruimte van zo’n 6 cm.
  • 3Maak het pastadeeg rond de vulling met een kwastje of de vingertoppen vochtig met een beetje water. Leg er een tweede deegvel op en druk het deeg rond de vulling goed aan; zorg dat de vulling zo weinig mogelijk, liefst geen, lucht bevat.
  • 4Snijd met een mes of deegradertje de pasta rond de vulling in vierkanten. Je kunt voor de deegkussentjes ook een ravioli-uitsteker gebruiken. Leg de ravioli op een dun met griesmeel bestoven werkvlak en maak met de rest van de vulling en het pastadeeg meer ravioli.
  • 5Kook de ravioli in ruim water met zout in 4 minuten gaar. Schep de ravioli met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken. Verdeel de ravioli over 4 borden. Sprenkel er royaal je favoriete olijfolie over en bestrooi met de rucola en peper naar smaak.