Dat de Italiaanse keuken grotendeels gebaseerd is op groenten, bewijzen de lekkere recepten uit Veganista.
De Italiaans-Vlaamse chef Luna Trapani verwent je met overheerlijke vegan gerechten, die veel eenvoudiger te maken zijn dan de meesten denken. We delen het recept ravioli met citroen en vegan ricotta.
Vegan ravioli
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 30 minutenminuten
Porties: 2personen
Ingrediënten
2elolijfolie
2sjalottengesnipperd
2knoflooktenengroot, gesnipperd
1/2groentebouillonblokje
80mlwitte wijnvegan
450mlplantaardige room
3/4citroenenhet sap
1tltomatenpuree
2tlagavesiroop
1handfijngehakte verse dragon en extra om te garneren
zout en zwarte pepernaar smaak
Ricotta-vulling
1receptricotta van amandelmelk zie link naar dit recept hieronder
1 1/2citroenhet rasp
1eledelgistvlokken
1teenknoflookklein, gesnipperd
zout en zwarte pepernaar smaak
12wontonvellen zonder ei kant-en-klaar gekocht of zelfgemaakte pasta
Instructies
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak daarin de sjalot en knoflook met het halve groentebouillonblokje glazig en licht goudbruin, als de olie heet is. Blus af met de witte wijn.
Voeg de room, het citroensap, de tomatenpuree en agavesiroop toe. Roer goed door en laat sudderen totdat de saus is ingedikt.
Blijf zo nu en dan roeren. Haal de pan na het indikken van het vuur en roer de dragon erdoor. Breng zo nodig op smaak met zout en zwarte peper. Zet opzij.
Doe de ricotta, citroenrasp, edelgistvlokken, knoflook, zout en zwarte peper in een kom. Roer goed door elkaar. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper.
Breng in een grote pan water met een beetje zout aan de kook. Vul een glas met koud water. Bestrooi je werkvlak met een beetje bloem. Leg er een wontonvel op. Schep een eetlepel van het ricottamengsel in het midden van het wontonvel.
Maak met het water uit het glas je vinger nat en bestrijk daarmee de randen van het wontonvel. Leg er een tweede wontonvel op. Plak de randen van de wontonvellen aan elkaar door er met een vork op te drukken. Herhaal deze handelingen met de resterende wontonvellen en vulling.
Schep telkens porties van 3-4 ravioli ca. 2 minuten in het kokende water en leg ze daarna in de citroen-dragonsaus. Zet de saus, als hij te veel is afgekoeld, even op een heel laag vuur.
Maak af met verse dragon en zwarte peper. Schep de ravioli met saus in diepe borden en serveer.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen