Terug naar overzicht
Ravioli

Ravioli gevuld met citroen en vegan ricotta

Dat de Italiaanse keuken grotendeels gebaseerd is op groenten, bewijzen de lekkere recepten uit Veganista.

De Italiaans-Vlaamse chef Luna Trapani verwent je met overheerlijke vegan gerechten, die veel eenvoudiger te maken zijn dan de meesten denken. We delen het recept ravioli met citroen en vegan ricotta.
Ravioli

Vegan ravioli

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 2 knoflooktenen groot, gesnipperd
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 80 ml witte wijn vegan
  • 450 ml plantaardige room
  • 3/4 citroenen het sap
  • 1 tl tomatenpuree
  • 2 tl agavesiroop
  • 1 hand fijngehakte verse dragon en extra om te garneren
  • zout en zwarte peper naar smaak

Ricotta-vulling

  • 1 recept ricotta van amandelmelk zie link naar dit recept hieronder
  • 1 1/2 citroen het rasp
  • 1 el edelgistvlokken
  • 1 teen knoflook klein, gesnipperd
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 12 wontonvellen zonder ei kant-en-klaar gekocht of zelfgemaakte pasta

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak daarin de sjalot en knoflook met het halve groentebouillonblokje glazig en licht goudbruin, als de olie heet is. Blus af met de witte wijn.
  • Voeg de room, het citroensap, de tomatenpuree en agavesiroop toe. Roer goed door en laat sudderen totdat de saus is ingedikt.
  • Blijf zo nu en dan roeren. Haal de pan na het indikken van het vuur en roer de dragon erdoor. Breng zo nodig op smaak met zout en zwarte peper. Zet opzij.
  • Doe de ricotta, citroenrasp, edelgistvlokken, knoflook, zout en zwarte peper in een kom. Roer goed door elkaar. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper.
  • Breng in een grote pan water met een beetje zout aan de kook. Vul een glas met koud water. Bestrooi je werkvlak met een beetje bloem. Leg er een wontonvel op. Schep een eetlepel van het ricottamengsel in het midden van het wontonvel.
  • Maak met het water uit het glas je vinger nat en bestrijk daarmee de randen van het wontonvel. Leg er een tweede wontonvel op. Plak de randen van de wontonvellen aan elkaar door er met een vork op te drukken. Herhaal deze handelingen met de resterende wontonvellen en vulling.
  • Schep telkens porties van 3-4 ravioli ca. 2 minuten in het kokende water en leg ze daarna in de citroen-dragonsaus. Zet de saus, als hij te veel is afgekoeld, even op een heel laag vuur.
  • Maak af met verse dragon en zwarte peper. Schep de ravioli met saus in diepe borden en serveer.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.