Het proberen waard, burrata met zeekraal, lamsoor en zalmeitjes
Het kookboek Een tafel vol van de Nederlandse Meike Krüger puilt uit van heerlijke gerechten. We delen haar lekkerste Italiaanse recepten. Dit keer: zo maak je deze burrata met zeekraal, lamsoor en zalmeitjes.
Burrata is heerlijk in combinatie met allerlei soorten knapperige groene groenten. Dus houd je niet van zeekraal of lamsoor? Voel je vrij om ze te vervangen door iets anders.
Vegetarische variant
Eet je vegetarisch? Vervang de zalmeitjes en de citroenschil door ingelegd mosterdzaad. Hiervoor meng je 80 gram mosterdzaad met 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel honing en 1⁄2 theelepel kerriepoeder. Laat minimaal 4 uur intrekken.
Dit recept van Meike staat in: De Smaak van Italië editie 5 november|december 2022. Bestel dit nummer los.
Burrata met zeekraal
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 5 minutenminuten
Totale tijd: 10 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
80grzeekraal
75grlamsoor
3 bollen burrata
1elolijfolie
zeezoutvlokken
zwarte pepervers gemalen
50grwilde-zalmeitjes*
1biologische citroenrasp
1mespunt chilivlokken
Instructies
Blancheer de zeekraal 2 minuten in ruim kokend water.
Voeg na 1 minuut de lamsoor en de doperwten toe.
Giet af en laat afkoelen in ijswater.
Leg de burrata op een schaal. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met zeezoutvlokken en zwarte peper.
Verdeel de zeekraal en de lamsoor over de burrata.
Maak af met de zalmeitjes, citroenschil en de chilivlokken.
*Vega? Vervang de zalmeitjes en de citroenschil door ingelegd mosterdzaad. Hiervoor meng je 80 gram mosterdzaad met 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel honing en 1⁄2 theelepel kerriepoeder. Laat minimaal 4 uur intrekken.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen