Prei, bonen en Italiaanse worstjes van culinair journalist Nigel Slater
De Britse Nigel Slater is een bekend kookboekenauteur, culinair journalist en tv-presentator. Hij heeft een blijvende fascinatie voor de wintermaanden. Zijn voorliefde voor dit seizoen en de bijhorende gerechten en folklore heeft hij op papier gezet. In Culinair winterdagboek, een bijzondere combinatie tussen een kookboek en een dagboek, loodst Slater je met zijn verhalen en tongstrelende recepten door het donkere seizoen. Met veel aandacht voor de Italiaanse keuken.
Dit is een van die aantrekkelijke recepten die heel goed in grotere hoeveelheden gemaakt kunnen worden voor feesten, of die je van tevoren kunt maken en voor gebruik opwarmt.
Dit recept komt uit:
PROBEER OOK:
Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!
Details
- Servings: 2
Ingredients
- 3 preien, middelgroot
- 30 g boter
- 100 ml water
- 2 eetl. olijfolie
- 400 g bolle worstjes
- 250 ml groentebouillon
- 400 g cannellini of andere witte bonen
- handvol peterselie, fijngesneden
Preparation
- 1Snijd de preien in ronde plakjes van circa 1 cm dik en was ze goed in ruim koud water. Breng in een brede pan met een deksel de boter met het water aan de kook en leg de prei erin.
- 2Dek de prei af met een cirkel van bakpapier en zet het deksel op de pan. Het papier zorgt ervoor dat de prei meer gestoomd wordt in plaats van gebakken.
- 3Verhit de olie of een stukje reuzel in een koekenpan en bak de worstjes rustig op halfhoog vuur. Laat ze rondom mooi bruin worden. Laat de prei acht tot negen minuten garen tot de punt van een spies met weinig druk naar binnen glijdt.
- 4Giet de groentebouillon in de pan en laat alles nog twee minuten koken. Stort de prei met het kookvocht in een blender en pureer tot het vrijwel glad is. (Het is belangrijk dat je de blender tot maximaal halverwege vult. Je zult de prei in verschillende porties moeten pureren.)
- 5Doe de gepureerde prei weer in de pan, giet de bonen uit blik af, spoel ze af en schep ze door de puree. Verwarm alles kort, roer de peterselie erdoor en dien de puree op met de worstjes.
- Author: Redactie
- Posted: januari 24, 2019