Terug naar overzicht
Pompoensoep met orzo recept

Zo maak je een heerlijke pompoensoep met orzo en amaretti

In Med, het kookboek van de 85-jarige veelgeprezen kookboekenschrijfster Claudia Roden, proef je de voorliefde voor de Italiaanse keuken. Wij delen hier het recept van haar pompoensoep.

De Brits-Egyptische Claudia Roden is een inspiratiebron voor moderne chefs als Yotam Ottolenghi. Wij begrijpen wel waarom; elk gerecht van Roden dat je ziet, wil je meteen maken. Haar recepten zijn haalbaar en kloppen van A tot Z, zoals dit recept voor pompoensoep.

Pompoen uit Mantua

De pompoenen uit Mantua in Noord-Italië (de originele naam is capello di prete omdat ze op de hoed van een priester lijken) staan bekend om hun uitzonderlijk zoete en verfijnde smaak. De stad is beroemd om de pompoenrisotto en -tortelli. Deze soep is geïnspireerd op de vulling van de tortelli di zucca die Claudia Roden daar at. De soep kan met elke andere pompoen worden gemaakt. Bestel het kookboek Med hier in onze shop.

Pompoensoep met orzo recept

Pompoensoep met orzo

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 800 gr pompoen, geschild en in stukken
  • 500 ml water + 2 kippen- of groentebouillonblokjes
  • 150 gr orzo
  • 500 ml volle melk
  • zout en zwarte peper

Om te garneren:

  • kaneelpoeder
  • Parmezaanse kaas geraspt
  • 9 amarettikoekjes grof gemalen

Instructies

  • Maak deze soep gerust van tevoren, maar kook de pasta apart en doe die pas bij de soep vlak voor je aan tafel gaat. Breng in een soeppan de pompoen met het water en de bouillonblokjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten doorkoken tot de pompoen zacht is.
  • Kook intussen de orzo in gezouten water in 10 minuten al dente. Giet de orzo af.
  • Pureer de pompoen met een staafmixer of keukenmachine en voeg de melk toe.
  • Breng zachtjes aan de kook, pas op dat het niet overkookt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Breng vlak voor het eten de soep zachtjes aan de kook en voeg de gekookte orzo toe.
  • Laat schaaltjes met kaneelpoeder, geraspte Parmezaanse kaas en verkruimelde amaretti rondgaan zodat iedereen dat zelf over de soep kan strooien.
4.80 van 5 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.