Verrukkelijk recept voor polenta met kaas uit de oven
Duik in zijn nieuwste boek Gennaro’s Cucina en leer Gennaro Contaldo’s kijk op de Italiaanse armeluiskeuken kennen: comfortfood in de vorm van eenvoudige creaties.
Al eeuwenlang is polenta geliefd in Italië, en wij begrijpen volledig waarom. Ga zelf aan de slag met deze klassieker terwijl we zijn recept voor polenta concia al forno (polenta met ovengebakken kaas), met verse salie en diverse kazen, met je delen.
Bestel hier de editie waar Gennaro nog meer heerlijke recepten deelt met ons uit zijn nieuwste boek.
En wil je meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Polenta met kaas
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 35 minutenminuten
Porties: 4-6 personen
Ingrediënten
40grboter
1200mlgroentebouillon of water
300grsnelkookpolenta
20grgemengde kazenzoals parmezaan, pecorino, fontina, cheddar, gruyère, gorgonzola en Goudse, geraspt of in heel kleine blokjes
4salieblaadjes
zeezout (optioneel)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met wat van de boter.
Giet de bouillon of het water in een grote pan en breng aan de kook. Klop geleidelijk de polenta erdoor, blijf roeren om klontjes te voorkomen.
Kook 3-5 minuten tot hij egaal en romig is. Haal van het vuur en klop de helft van de gemengde kazen erdoor.
Breng op smaak met een beetje zout indien nodig (zeker als je water gebruikt in plaats van bouillon).
Giet de helft van het polentamengsel in de ovenschaal, strooi de overgebleven gemengde kazen eroverheen en bedek met de resterende polenta.
Smelt de overgebleven boter met de salie in een kleine koekenpan op laag tot middelhoog vuur en schenk over de bovenkant van de polenta.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen