In haar eigen achtertuin begon Bri DiMattina, geïnspireerd door de weelderige citroenbomen en tomatenranken in de moestuin van haar Italiaanse grootouders, een eetbare voorraadkast te creëren. Zo ontdekte ze hoe leuk het is om groenten en fruit te verzorgen, van het zaadje tot op tafel.
We delen het recept voor beignets van polenta, afkomstig uit haar nieuwste kookboek, Nostrana – Flavours
from my Italian kitchen
garden.
Maak de polenta met maïs, lente-ui en peterselie, frituur de beignets en eet ze met tomaat, lente-ui en koriander. Laat het weekend beginnen!
Bestel hier de editie waarin dit recept voor polentabeignets te vinden is. Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Polenta beignets met maïs
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 25 minutenminuten
Totale tijd: 40 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
360mlwater
85grpolenta
½tlzout
80grmaïskorrelsof keuze uit kleine groenten
3-4ellente-uitjesfijngehakt, plus extra, om te serveren
1elfijngehakte peterselie
1teentjeknoflookgeperst
50grbloem
¼tlbakpoeder
1eilicht geklopt
plantaardige olieom te frituren
mayonaise, tomaat, lente-ui en korianderom te serveren.
Instructies
Breng het water in een pan op middelhoog vuur aan de kook. Voeg de polenta en het zout toe en laat, onder voortdurend roeren, koken tot het dik is.
Haal van het vuur en roer de maïs, lente-ui, peterselie en knoflook erdoor. Laat afkoelen.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel en voeg het ei toe.
Roer tot een homogeen beslag en breng op smaak met zout en peper.
Vul een grote pan voor de helft met de olie en verwarm op middelhoog vuur.
Schep steeds een paar eetlepels van het mengsel voorzichtig in de hete olie. Bak een paar minuten, terwijl je de beignets indien nodig draait, tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer met mayonaise, gehakte tomaat, lente-ui en koriander.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen