Picobello Pizza! Plaatpizza ‘bianca’ met aardappel
Kookboekauteur en foodstyliste
Janneke Philippi heeft een nieuwe
kookbijbel uitgebracht en deelt met
ons alvast de lekkerste bakplaatcreaties
met een Italiaanse touch. Makkelijk
om te maken en succes verzekerd!
Dit lekkere pizzarecept is geweldig om te maken. Pizza bianca (Italiaans voor ‘witte pizza’) is het broertje van de gewone pizza. Gevuld met aardappel, buffelmozzarella en rozemarijn.
Plaatpizza 'bianca' met aardappel
Voorbereidingstijd: 20 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 40 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
1pizzadeeg(kant-en-klaar of zelfgemaakt)
250grvastkokende aardappelen
1teenknoflook
2takjes rozemarijn
2elolijfolie
2bollenbuffelmozzarellavan elk 125 gr
olijfolie extra vergine
½tlzeezout
Instructies
Verwarm de oven voor tot 220 °C.
Boen intussen de aardappelen schoon. Snijd ze met de mandoline of eventueel met de hand in dunne plakjes van 1 mm.
Hak of rasp de knoflook en ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Meng de aardappelplakjes met de knoflook, de rozemarijn en de olijfolie. Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
Rol het deeg uit ter grootte van de bakplaat. Leg het deeg op de plaat. Verdeel de aardappelplakjes met de mozzarella over het deeg. Bak de pizza in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Besprenkel de plaatpizza uit de oven met extra vergine olijfolie en bestrooi met het zeezout.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen