Terug naar overzicht

Pizza met courgette en citroenricotta (en een groentebodem)

Deze pizza geeft het gevoel dat het altijd lente is. Het is een pizza met slechts enkele ingrediënten, maar hij heeft ook niet meer nodig.

Voor dit recept is ricotta gebruikt omdat het een luchtige structuur heeft en het een derde van de calorieën van bijvoorbeeld mascarpone bevat.

Pizzabodem met bloemkool
Bekijk het recept voor een gezonde pizzabodem met bloemkool. Dan heb je meteen je portie groente binnen.

Dit recept komt uit:

LEES OOK:

Details

  • Servings: 2

Ingredients

  • 2 pizzabodems (zie recept pizzabodem met bloemkool)
  • 5 g knoflook
  • 20 ml citroensap + schil van 1 citroen
  • 80 g ricotta
  • peper en zout
  • 200 g courgette

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor op 220 °C. Pers de knoflook en rasp de helft van de schil van een citroen met een fijne rasp en meng beide voorzichtig door de ricotta. Zo sla je de lucht er niet uit.
  • 2Snijd de citroen doormidden en meng het sap van een helft met de ricotta en breng op smaak met peper en zout. Schaaf met een kaasschaaf dunne plakken van de courgette.
  • 3Bak de rauwe pizzabodems 5 minuten in een voorverwarmde oven. Beleg de pizza's daarna met de ricottasaus en de courgette. Bak de pizza´s vervolgens nog 7 minuten af tot de randen van de pizzabodems goudbruin zijn.