In het piepkleine Italiaanse dorp Pioppi leven de mensen eenvoudig, maar ook lang en gezond.
Wij delen een recept uit het
Pioppi, hét kookboek. Dit laagdrempelige kookboek is gebaseerd op de inzichten van Het Pioppi-dieet. Na een paar weken leven volgens het Pioppi-lifestyleplan zijn de resultaten onmiskenbaar succesvol.
Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Pioppi recept
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 25 minutenminuten
Porties: 2personen
Benodigdheden
4 bamboe- of metalen spiesen (laat bamboespiesen een halfuur weken in koud water zodat ze niet verbranden)
grote vijzel (niet noodzakelijk)
Ingrediënten
300grzeeduivelin blokjes van 3 cm (kabeljauw of heilbot zijn ook geschikt)
1gele paprikain stukken van 3 cm
1courgettein stukken van 3 cm
1kleine aubergine in stukken van 3 cm
1rode uiin kwarten gesneden, de lagen losgehaald
3elolijfolieextra vergine
zeezout
zwarte peperversgemalen
Voor de basilicumpesto
1teenknoflookgehakt
25grbasilicumvers, grof gehakt
50grpijnboompittengeroosterd
100mlolijfolieextra vergine
75grParmezaanse kaasgeraspt
citroenpartjes, voor erbij
Instructies
Doe alle ingrediënten voor de zeeduivelspiesen in een grote mengkom en meng ze voorzichtig, zodat alles is bedekt met olie, zout en peper. Rijg de vis en groenten om en om aan de spiesen, dek de spiesen af en leg ze in de koelkast.
Maak de pesto. Dit is niet voor niets een klassieker, en hij zit ook nog eens vol dingen die goed voor je zijn. Als je de pesto op de traditionele manier wilt maken, heb je een grote vijzel nodig.
Maal de knoflook (met een snufje zout gaat het beter), voeg dan de basilicumblaadjes en pijnboompitten beetje bij beetje toe tot je een dikke puree hebt.
Voeg de olijfolie toe en roer en plet alles door elkaar. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng alles goed. Je kunt de knoflook, basilicumblaadjes en pijnboompitten ook in de kom van een keukenmachine doen en malen terwijl je langzaam de olie toevoegt, alles dan overdoen in een kom en de Parmezaanse kaas erdoor roeren. (Overgebleven pesto kun je in een luchtdicht af te sluiten bakje doen, afdekken met een laagje olijfolie en een week in de koelkast bewaren.)
Verhit een grillpan tot je de hitte voelt als je je hand erboven houdt. Leg de spiesen in de pan en rooster ze 2 minuten. Keer ze dan een slag.
Herhaal dit twee keer, tot de spiesen gelijkmatig geroosterd zijn. Leg de spiesen op twee borden, verdeel de pesto erover en eet smakelijk. Een groene salade is hier ideaal bij.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen