De godfather van de Italiaanse keuken Antonio Carluccio is niet meer, maar van zijn verrukkelijke gerechten genieten we nog altijd. In het Mijn beste Italiaanse recepten staat deze lekkere penne voor winterse dagen.
Dit recept is vegetarisch en als je de Pecorino weglaat, is het ook nog eens vegan. Let wel op, in sommige pasta’s zit ei verwerkt.
Als je de aubergine iets eerder klaarzet zit je in de avond binnen een kwartier aan tafel.
Penne met pijnboompitten en aubergine
Voorbereidingstijd: 1 uuruur
Bereidingstijd: 12 minutenminuten
Totale tijd: 1 uuruur12 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
400grauberginesin blokjes gesneden
zout
6elolijfolieextra vergine
1teentjeknoflookgepeld en fijngehakt
3eltomatenpuree
25grpijnboompitten
10gezouten kappersgroot en geweekt, uitgelekt en fijngehakt
20olijven zwart, zonder pit
400grpenne
1chilipeperklein, fijngehakt
60grpecorino kaasrijp en geraspt
Instructies
Leg de aubergineblokjes ruim een uur in licht gezouten water, giet ze af, knijp het water eruit en dep de blokjes droog in keukenpapier. Bak de aubergine met de knoflook in de olie goudbruin.
Roer de tomatenpuree, pijnboompitten, kappertjes, chilipeper en olijven erdoor en laat de saus 10 minuten pruttelen. Voeg wat water toe als de saus te droog is.
Kook de pasta beetgaar in royaal kokend water met zout, giet hem af en meng de pasta door de saus. Serveer de pasta met Pecorino erbij.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen